Eminem je zadnji album izdal leta 2013. Foto: Reuters
Eminem je zadnji album izdal leta 2013. Foto: Reuters

"Ne skrbite, delam nov album! Tu pa je nekaj za vmes," je zapisal raper v svoji objavi na družbenem omrežju Twitter in zraven priložil skoraj osemminutni pogled na svet. Eminem se tudi tokrat ni izognil zanj značilnim obračunavanjem z imeni slavnih oseb - tokrat je vzel pod drobnogled glasbenika Robina Thicka in igralca ameriškega nogometa Colina Kaepernicka.

Toda, kar je vzbudilo največ pozornosti, so verzi, v katerih je zelo jasno razkril svoj pogled na trenutno politično stanje v Ameriki. Dotaknil se je policijskega nasilja v ZDA, prav tako pa je nekaj sočnih besed namenil kandidatu za predsednika ZDA Donaldu Trumpu. "Imejte me za nevarnega človeka, toda bolj bi se morali bati tega vražjega kandidata. Pravite, da Trump ne poljublja zadnjice kot lutka, ker svojo kampanjo vodi s svojim denarjem," je neusmiljen Eminem.

V nadaljevanju besedila pa še nagovori vse simpatizerje Trumpa z besedami: "Ali niste tega hoteli? Norca, ki je žaljiv, z roko na gumbu in noče odgovarjati nikomur. Dobra ideja!"

To ni prvič, da je Eminem izrazil svoje politično prepričanje - zgodnji poskusi segajo v leto 2004 in k skladbi Mosh. A takrat poskus, da se spravi nad ameriško vojaško industrijo in nekdanjega predsednika Georgea W. Busha, ni sprožil takšnega odmeva kot tokrat.