Nastop Patti Smith je prekinil dalajlama. Foto: Reuters
Nastop Patti Smith je prekinil dalajlama. Foto: Reuters
Še zadnji poljub, preden odideva ... Foto: Reuters
V Glastonburyju tudi Dalaj Lama

Ta je naslovil množico najprej na svojem odru, kjer mu je prisluhnilo veliko obiskovalcev festivala, pozneje pa se je povzpel tudi na glasbeni oder, kjer se je pridružil nastopajoči, legendarni pevki Patti Smith (ki jo bomo kmalu videli tudi v Ljubljani). Dalajlama, ki bo prihodnji mesec praznoval 80. rojstni dan, je na odru prejel rojstnodnevno torto, nato pa je naslovil množico: "To je festival ljudi, ne festival vlad ali politikov." Američanka je svoj močan nastop sklenila s skladbo My Generation, oder pa je prepustila še enim legendam, tokrat z Otoka - rokerski zasedbi The Who.

Zadnji dan je navdušenje požel tudi nastop Lionela Richieja, s katerim je več kot stotisočglava množica prepevala uspešnice, kot so Easy Like Sunday Morning, Dancing the Ceiling, Hello ... Richie je pojoči množici sporočil, da so "zunaj nadzora" ...

Na različnih odrih so nastopili še: Motorhead, Florence + the Machine, The Libertines, Kanye West, Pharrell Williams, Paloma Faith, The Who, Paul Weller, Lionel Richie, Patti Smith, Hozier, Mary J. Blige, The Chemical Brothers, deadmau5, Mark Ronson, Jamie XX, La Roux, SBTRKT, Chet Faker, Jessie Ware, Caribou, Run the Jewels, FKA Twigs, Pussy Riot ...

79-letni organizator dogodka Michael Eavis, ki je pred 45 leti na kmetiji blizu Glastonburyja v južni Angliji prvič organiziral festival, ta je z leti postal eden največjih glasbenih festivalov na prostem, ne skriva navdušenja niti nad letošnjo izvedbo: "To je bilo še eno neverjetno leto."

Vstopnice za Glastonbury 2015 - na prodaj jih je bilo 135.000 - so bile tako v predprodaji kot redni prodaji na voljo po 225 funtov (286 evrov).

V Glastonburyju tudi Dalaj Lama