Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo
Več

Novice Misija Liverpool

Joker Out z odliko opravili s svojo prvo postojanko – Barcelono

Skupina Joker Out je v okviru uradnih "ogrevalnih" zabav za Evrovizijo ta konec tedna zavzela Barcelono, kjer je Carpe Diem prvič zapela pred 10.000 navdušenci. Tam so se sicer srečali tudi z igralcem Darkom Perićem in košarkarjem Boštjanom Nachbarjem.

20

Joker Out bodo na evrovizijski oder stopili deseti po vrsti, pred tem jih čaka evrovizijska turneja

Evrovizijska zasedba Joker Out bo v drugem evrovizijskem predizboru 11. maja na oder stopila deseta po vrsti. A do takrat glasbenike čakajo pestri dnevi, saj se odpravljajo na evrovizijsko turnejo po evropskih mestih.

20

Evrovizijski navdušenci, pozor! Vstopnice na prodaj od torka, a le na eni platformi.

Vstopnice za letošnjo Evrovizijo bodo šle v prodajo v torek, je sporočil letošnji organizator, britanska nacionalna radiotelevizija (BBC), a jih bo tokrat mogoče kupiti le prek platforme Ticketmaster, opozarja.

4

Joker Out posneli evrovizijsko razglednico. BBC jim je dovolil uporabiti fliper.

Slovenski predstavniki na letošnji Evroviziji, zasedba Joker Out, se pospešeno pripravljajo na svoj majski nastop, kar vključuje tudi snemanje slovite evrovizijske razglednice. Osrednjo vlogo v njihovi igra – fliper.

26
Več

Evrovizija

Znani vsi nastopajoči na Evroviziji: za konec še nekdanja zmagovalka

Na švedskem izboru za pesem Evrovizije je s pesmijo Tattoo zmagala Loreen, ki ji evrovizijska slava nikakor ni tuja. S konkurenco je namreč pometla pred desetletjem, takrat s skladbo Euphoria. S švedskim izborom so znani tudi vsi nastopajoči Evrovizije.

27

Gostitelji v evrovizijski boj pošiljajo Mae Muller

Med zadnjimi državami, ki so razkrile svoje kandidate za evrovizijsko tekmovanje, je gostiteljica Velika Britanija. Lanski uspeh otočana Sam Ryderja bo skušala ponoviti Mae Muller s skladbo I Wrote A Song.

9

Prebrisani prevaranti nad evrovizijske navdušence, ki so rezervirali nastanitve v Liverpoolu

Nepridipravi izkoristijo vsako priložnost za poskus prevare – nekaj evrovizijskih navdušencev, ki so si nastanitev v Liverpoolu, kjer bo letošnji glasbeni spektakel, rezervirali prek spleta, bi skoraj postalo žrtev spletnega kriminala.

7

Vstopnice za evrovizijski spektakel v Liverpoolu pošle v 36 minutah

Vstopnice za veliki finale Evrovizije, ki bo letos v britanskem Liverpoolu, so pošle v le 36 minutah – čeprav cena ni bila nizka – zanje so evrovizijski oboževalci odšteli od 180 do 428 evrov.

20
Več
Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Joker Out je po več kot desetih letih prva slovenska glasbena skupina, ki je v domovini postala širše prepoznavna in celostno popularna. Po dolgem času pravi generacijski rokenrol bend.

Še kot najstniki so se fantje združili leta 2016, domačo sceno pa osvežili s prepoznavnim zvokom, slogom in odličnimi živimi nastopi. Skupino sestavlja pet članov, in sicer Bojan Cvjetićanin (vokal, kitara), Kris Guštin (kitara), Jan Peteh (kitara), Nace Jordan (bas) in Jure Maček (bobni).

Skozi leta je bend razvil prav poseben, zanj značilen in sodoben energičen zvok, ki so ga fantje, ki so večinoma še vedno v zgodnjih dvajsetih, poimenovali “shagadelic” rokenrol. Že prvi singli so pokazali in dokazali, da Joker Out misli resno, saj je v Sloveniji redno osvajal vrhove glasbenih lestvic, v letih 2021 in 2022 pa dvakrat postal izvajalec leta ter enkrat dobil nagrado za najboljšo pesem.

Leta 2021 so izdali prvi album Umazane misli in oktobra v dveh zaporednih večerih napolnili znano ljubljansko prizorišče Cvetličarna. Obeh koncertov se je udeležilo po 1500 obiskovalcev.

A posebej prelomno je bilo leto 2022. Ob 61 koncertih so fantje diplomirali na različnih fakultetah, izdali drugi studijski album Demoni, še naprej redno osvajali vrhove na slovenskih glasbenih lestvicah ter bili redno, z vsemi izdanimi pesmimi, na vrhu pretočnih platform. To pa še ni bilo vse. Joker Out je namreč v septembru organiziral veliki koncert v kultnih ljubljanskih Križankah in občinstvo – več kot 3500 grl je ubrano prepevalo z mladimi idoli – navdušil ne le z glasbo, ampak tudi z izjemnim nastopom ter vizualno kuliso. Ob tem velja omeniti še, da so jokerji leta 2022 prvič nastopili v Srbiji, na festivalu Exit, izdali pa so tudi dve pesmi v srbskem jeziku – Demoni in Ona.

Bojan, Kris, Jan, Jure in Nace pa se s tem še zdaleč niso ustavili, saj se jim, sodeč po načrtih, tudi v letu 2023 napovedujejo številni presežki. Maja skupino čaka nastop na Pesmi Evrovizije v Liverpoolu, hkrati pa se obetata izdaja prvega angleškega albuma, posnetega decembra 2022 v Hamburgu, ter oktobra letos največji koncert skupine v zgodovini. Joker Out bo namreč nastopil v največji slovenski areni – dvorani Stožice. Tam bodo mladi mojstri shagadelic rokenrola z novo bero avtorske glasbe, izjemnih efektov in s številnimi presenečenji zagotovo navdušili ljubljansko lepotico, v kateri pričakujejo več kot 11.500 obiskovalcev.

Joker Out gre naprej. Na svojstven način, drugače, ponosno, samozavestno, poln domišljije ter zvočne in vizualne perfekcije. Želijo si prodreti v širšo regijo, še posebej v Srbijo in na Hrvaško. Prizadevali si bodo tudi za prepoznavnost v celotni Evropi. A kot doslej bodo ostali zvesti domačemu občinstvu. Kar so ne nazadnje dokazali tudi s tem, da se na Evrovizijo podajajo s pesmijo v slovenskem jeziku. “Over and out.” Joker Out.

Joker Out Facebook

EMA - Eurovision Slovenia Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov