Foto: EPA
Foto: EPA
Sorodna novica Zgrešena tetovaža Ariane Grande: namesto svojemu hitu se je poklonila žaru na oglje

25-letna izvajalka trenutno najbolj predvajane pesmi v ZDA, 7 Rings - prejšnji teden je veliko prahu dvignila "zgrešena" tetovaža, ki si jo je pevka omislila v poklon pesmi -, naj bi bila po poročanju ameriških medijev užaljena, potem ko se je zapletla v spor s producenti omenjene podelitve glasbenih nagrad, zaradi katerega je odpovedala tako odrski nastop kot navzočnost na dogodku v celoti. Precej nerodno za grammyje, saj mlado popdivo, ki je tudi nominirana za dva kipca, oglašujejo kot enega vrhuncev prireditve.

Šlo naj bi za to, da je Grande želela izvajati 7 Rings, organizatorji pa so si njen nastop zamislili drugače, zapela naj bi nekaj drugega. Nazadnje so sklenili kompromis, po katerem naj bi Ariana vendarle zapela omenjeno uspešnico, a v okviru venčka dveh pesmi, producenti so vztrajali, da bodo drugo pesem izbrali oni, kar jo je razjezilo. Težava naj bi bila tudi v tem, da drugi izvajalci niso naleteli na podobne omejitve, zato je mladi pevki dokončno prekipelo.

Že lani je zvezdnica v Billboardu potožila, da v glasbeni industriji obstajajo velike razlike med pravicami moških in ženskih izvajalcev, zadnje da se morajo ves čas boriti za nadzor nad svojo kariero, za moške pa da je to nekaj samoumevnega. Lani denimo se je na Grammyjih zapletlo z Lorde, ki ji niso namenili samostojnega nastopa, ampak so jo želeli "vtakniti" v venček pesmi, posvečenih pokojnemu Tomu Pettyju, medtem ko moški nastopajoči niso naleteli na podobne zahteve. Tudi omenjena glasbenica je lani nastop zavrnila.

Po novem, morda namesto Ariane Grande, bo na Grammyjih nastopila Lady Gaga, na odru bo skupaj z Markom Ronsonom, kar po ugibanju ameriških medijev pomeni, da bo izvajala uspešnico iz filma Zvezda je rojena, Shallow, ki ima tri nominacije za grammyje.