Namen srečanja je druženje in izmenjava izkušenj posvojiteljev, življenje posvojenih živali po posvojitvi, s srečanjem pa se želijo tudi zahvaliti vsem, ki so zapuščenim živalim dali priložnost za novo življenje.

Tam bodo tudi inštruktorji iz kinološkega društva Ljubljana, ki bodo obiskovalcem omogočili, da bodo lahko s svojim posvojenčkom spoznali različne discipline, od agilityja, reševanja in obrambe, pa do tehnike emmet, ki zmanjšuje oziroma odpravlja bolečino in nelagodje v telesu, povečuje obseg gibanja in s tem izboljša kakovost življenja.

Manjkal ne bo niti kotiček, kjer se bo mogoče fotografirati, predstavili bodo tudi, kako pravilno prevažati živali. Na dogodku bo tudi bolšjak. V zavetišču so se namreč nabrale stvari, ki jih ne potrebujejo v tolikšnih količinah – te bodo ponudili v zamenjavo za prostovoljni prispevek.

Priporočajo, da posvojenih mačk, da bi jih izognili stresu in nepotrebnim nevšečnostim, skrbniki ne pripeljejo s seboj, ampak na srečanje pridejo sami, dobrodošle so fotografije kosmatink. Vse fotografije bodo zbrali in jih z dovoljenjem lastnikov razstavili v zavetišču.