Najbolje je, da nimfo kopate zjutraj, da se lahko do večera posuši. Foto:
Najbolje je, da nimfo kopate zjutraj, da se lahko do večera posuši. Foto:

Če da, kako se tega najbolje lotiti?


Nimfe obožujejo ptičje kopeli in prav je, da jim to tudi omogočite, saj tako vzdržujejo zdravje perja in kože. Perje nimf je namreč zelo prašno in s kopanjem tudi zmanjšate pernati prah okrog kletke. Poleg tega redno kopanje preprečuje pretirano izsuševanje kože, zmehča keratinske prevleke na novih peresih ter spodbuja menjavo perja, pri tem pa je perje videti čisto in bleščeče.

Nimfe lahko kopate na več načinov, vedno pa jim kopel omogočite zjutraj, da ima ptica dovolj časa, da se do večera popolnoma posuši.

Kopel lahko ponudite ptici na več načinov, odvisno od tega, kaj ima raje. Na dno kletke lahko postavite nizko posodo s približno 2 cm hladne vode. V trgovinah za živali najdete tudi posebne kopalnice za ptice. Ptici lahko kopanje omogočite tudi zunaj kletke. Če se kletka zmoči, jo dobro posušite in zamenjajte moker papir.

Če je nimfa zelo domača, vam lahko sedi na roki poleg pipe z odprto hladno ali mlačno vodo.

Še en način je, in sicer da ptico enostavno popršite z razpršilko za vodo (takšno, ki se uporablja za vlaženje rož). Vode ne pršite ptici v glavo.

Nimfe lahko kopate vsaka 2 tedna, pri tem pa pazite, da se perje navlaži in da se ptica ne premoči do kože vsak dan .

Kadar nimfo kopate, pazite, da ni na prepihu in da se vsakič resnično posuši, sicer se lahko prehladi, vlažno perje, ki se ne posuši do konc,a pa ima lahko tudi neprijeten vonj.

Želim vam veliko zabave z vašim pernatim prijateljem.