Naslovnica septembrske številke revije O. Foto: Twitter
Naslovnica septembrske številke revije O. Foto: Twitter

"Bila je takšna kot jaz. Bila je takšna kot vi," je dejala Winfreyjeva. “Predstavljajte si, da bi med spanjem v vaš dom vdrli trije neznani moški. Vaš partner vas želi zaščititi, zato sproži nekaj strelov, a se zgodba konča še bolj tragično,” je v članku na spletni strani revije zapisala 66-letnica. Breonna Taylor je umrla za posledicami osmih strelnih ran. Policija trdi, da je 13. marca med racijo proti prekupčevalcem z mamili delovala v skladu s tako imenovanim “no-knock” nalogom, ki jim dovoljuje, da brez opozorila vstopijo v dom. Taylorin partner, ki ima dovoljenje za posedovanje pištole, je v prepričanju, da so v hiši vsiljivci, izstrelil nekaj strelov, zato so tudi policisti odgovorili z ognjem. V stanovanju pozneje niso našli mamil, piše BBC.

V tožbi družine Taylor piše, da policisti niso iskali nje ali njenega partnerja, temveč nepovezanega osumljenca, ki ni živel v kompleksu in naj bi že bil v priporu. Enega od policistov, ki je sodeloval v raciji, so odpustili, medtem ko dva še vedno ostajata na delovnih mestih.

"Uporabiti moramo najrazličnejše načine, da povzdignemo glas. Zato bo Breonna Taylor na naslovnici revije O,” je še dodala Winfreyjeva, ki velja za eno najvplivnejših in najbogatejših žensk v Ameriki. Ilustracija naslovnice, ki jo je ustvaril digitalni umetnik Alexis Franklin, je ujela "ne samo podobnost, ampak dušo".

Novica o septembrski izdaji prihaja le nekaj dni za tem, ko je založnik napovedal konec tiskane izdaje revije. Z naslednjim letom bo revija izhajala samo še na spletu.