"Menim, da ni umetnika, ki bi bil tako močan, karizmatičen in genialen na področju glasbe, kot je bil Michael Jackson." Foto: AP

Studia Lionsgate in Universal Pictures sta napovedala, da še v tem mesecu nameravata začeti snemati biografski film o Michaelu Jacksonu, ki je umrl leta 2009, le nekaj mesecev pred načrtovano izvedbo poslovilnih koncertov This Is It. Načrte za biografski film o kralju popa je lanskega januarja naznanil ameriški režiser Antoine Fuqua.

58-letnik, znan po filmih Dan za trening (Training Day) in Pravičnik (The Equalizer), je za glavno vlogo v filmu Michael, ki bo osvetlil celotno Jacksonovo življenje in naj bi v kinematografe po vsem svetu prišel aprila 2025, angažiral pevčevega nečaka, 27-letnega Jaafarja Jacksona.

Z uspešnicami, kot so Billie Jean, Beat It in Thriller, je bil eden najbolj znanih pevcev na svetu, a so njegovo kariero zaznamovali škandali. Foto: AP
Z uspešnicami, kot so Billie Jean, Beat It in Thriller, je bil eden najbolj znanih pevcev na svetu, a so njegovo kariero zaznamovali škandali. Foto: AP

Scenarij je napisal John Logan, ki je med drugim podpisal Gladiatorja in film Spectre iz filmske franšize o Jamesu Bondu. Pri ustvarjanju sodelujejo tudi zvezdniški britanski producent Graham King, ki je bil producent pri biografskem filmu o frontmanu skupine Queen Freddieju Mercuryju Bohemian Rhapsody, ter skrbniki Jacksonove zapuščine.

"Menim, da ni umetnika, ki bi bil tako močan, karizmatičen in genialen na področju glasbe, kot je bil Michael Jackson. Na moje snemanje glasbenih videospotov so močno vplivali njegovi videospoti. Njegova glasba in podobe so del mojega pogleda na svet," je ob napovedi filma povedal Fuqua in dodal, da se priložnosti, da njegovo zgodbo in glasbo prenese na veliko platno, ni mogel upreti.

Popzvezdnik je že v otroštvu nastopal na odru s svojimi brati in sestrami. Z uspešnicami, kot so Billie Jean, Beat It in Thriller, je bil eden najbolj znanih pevcev na svetu, a so njegovo podobo v javnosti očrnili njegov ekscentričen življenjski slog in obtožbe o spolnih zlorabah otrok, ki pa na sodišču niso bile potrjene.