V modnem muzeju Palais Galliera, kjer je trenutno mogoč ogled razstave Gabrielle Chanel, ustanoviteljice modne hiše Chanel, je bila modna revija, na kateri so bili v okviru kolekcije jesen-zima 2021/2022 predstavljeni kosi visoke mode.

Chanel so na modni reviji, ki je zaradi omilitve ukrepov v Franciji potekala v živo, zastopale manekenke odete v žive barve. Pisane rože, bleščice in perje so krasili Chanelovo modno stezo – kolekcijo so navdihnili impresionisti. Modna oblikovalka Virginie Viard je dejala, da si je za navdih izbrala umetnike, kot so Berthe Morisot, Marie Laurencin in Edouard Manet, prav tako pa so jo za linijo oblačil visoke mode navdihnili angleški vrtovi.

"V kolekciji so obleke in krila, ki so videti kot slike," je kreacije, ki so odete v cvetlične motive, opisala Viardova, ki pa je poudarila, da si je želela predvsem barvite kolekcije, polne vzorcev in detajlov ter topline. "V sivini zime obožujem videti veliko barv," je še priznala.

Modno revijo, kjer sta bili med gosti tudi režiserka Sofia Coppola in igralka Carole Bouquet, je sicer v nežno rožnati poročni obleki končala igralka Margaret Qualley, ki je svoj šopek vrgla občinstvu.