Gasilstvo je veliko več od poklica ali konjička, šlo naj bi tudi za poslanstvo. Trboveljskim gasilcem in gasilkam tako poleg gašenja požarov, reševanja ljudi in premoženja ter prostovoljstva tudi humanitarnost ni tuja.

V predprazničnih dneh so se namreč vključili v akcijo Božiček za en dan, tako pa pomagali obdariti zasavske otroke iz socialno ogroženih družin. "Bili smo izredno presenečeni – pod smrekico je trenutno več kot 30 daril," je povedal poveljnik Simon Las in poudaril, da je bil sam na člane in članice izjemno ponosen, saj so darove prinesli z navdušenostjo in žarom v očeh.

"Imamo roke, telesno silo in voljo"

Ta akcija pa je navdihnila tudi novo – v decembru so gasilci iz PGD-ja Trbovlje mesto pripravljeni prostovoljno priskočiti na pomoč starejšim, bolnim in socialno šibkejšim občanom. "Rekli smo si: 'Imamo roke, telesno silo, voljo in avtomobil, dajmo to narediti," je še dejal Las in pojasnil, da so se za to odločili, ker so se energenti podražili, v njihovih krajih naj bi bilo ogromno starostnikov osamljenih, veliko naj bi bilo tudi socialno šibkejših. Tako na primer nameravajo pomagati tudi pri razseku, prenosu in prevozu drv ali kurilnega olja, na voljo so tudi, če bo pri kakšni hiši treba s strehe omesti sneg.

Če potrebujete pomoč ali poznate koga, ki bi jo potreboval, jih lahko pokličete vsak delovni dan med 8.00 in 13.00, na telefonsko številko 03 82 82 120.