Beneški mestni svet želi s tem zbrati ponudbe morebitnih pokroviteljev, ki bodo v zameno lahko razobesili svoje oglase na mostu, imeli pa bodo lahko tudi posebne prireditve na Trgu svetega Marka in v Doževi palači.

V času, ko beneške kulturnozgodovinske spomenike vse bolj načenjata dvigajoče se morje in množični turizem, je mesto vse svoje upe polaga na pokrovitelje, ki bi poskrbeli za obnovo.
A javnost se ni odzvala z odobravanjem, ko so mestne oblasti leta 2010 med obnovitvenimi deli prekrile Most vzdihljajev z začasnim gradbenim zastorom Coca-Cole. Benečani so se takrat celo zbrali na protestih, most pa je dobil vzdevek "Most znakov".

Obnove do leta 2015
Beneški ocenjevalec javnih del Alessandro Maggioni je za Guardian povedal, da bo le četrtina Rialta, zgrajenega leta 1591, naenkrat prekrita z gradbenimi ogradami in le na tretjini celotne površine ograd bodo oglasi.
Ob tem je Maggioni dodal: "Če hoče kdo to kritizirati, me lahko pokliče, izroči 5 milijonov evrov mestni hiši, in ne bomo postavili oglasov."

Obnovitvena dela naj bi trajala 18 mesecev in naj bi se zaključila aprila 2015. Naslednji bo za sponzorirano obnovo na vrsti beneški Akademski most.
Ohranjena rialtska tržnica
Benetke se krčevito borijo ohraniti kulturne spomenike mesta, ki velja za najbolj romantičnega na svetu, pa tudi najbolj turistično obleganega. Tako so lani komaj dobili bitko za ohranitev ene najbolj priljubljenih mestnih znamenitosti, ribje tržnice ob vznožju Rialta, kjer domačini kupujejo živila že tisoč let.
Ribji tržnici so grozili načrti za razširitev dokov za ogromne potniške ladje, ki na nejevoljo domačinov pristajajo v Benetkah.