Hotel so odprli zgolj nekaj ulic stran od Trumpove hotelske verige. Foto: Reuters
Hotel so odprli zgolj nekaj ulic stran od Trumpove hotelske verige. Foto: Reuters

Hotel z 209 sobami je bil zasnovan na podlagi progresivnih idealov in družbene ter okoljske pravičnosti, postavili pa so ga zgolj nekaj ulic stran od Trumpove hotelske verige, zato so ga mnogi poimenovali kar "antitrumpovski" hotel.

"Zagotovo me to ne moti," je na vprašanje glede asociacije nasprotovanja ameriškemu predsedniku odgovorila ustanoviteljica in direktorica Katherine Lo. "Hotelski koncept je bil pripravljen leta 2014, a je naše poslanstvo po predsedniških volitvah dobilo še večjo podlago in je bilo treba hotel končati čim prej."

36-letna Lo je sicer hčerka nepremičninskega milijonarja Lo Ka Shuija. Po študiju na prestižni univerzi Yale (kjer je med drugim sodelovala tudi z organizacijo Greenpeace) se je vpisala na magisterij iz likovne umetnosti in filma. Vrnila se je v domači Hongkong, kjer je delala v filmski industriji, potem pa ji je oče zadal nalogo, naj ustvari znamko, ki bo spremenila vse – znamko ji je predstavil "kot Teslo hotelske industrije". "Šlo je za veliko prošnjo in nočem reči, da sem ustvarila ravno to, toda vseeno se mi je zdelo neverjetno."

Hotel je na prvi pogled videti kot ekološko ozaveščen, s cenami sob, ki se začenjajo pri 199 dolarjih na noč, pa svojim gostom poleg klasičnega bivanja ponuja tudi vrsto delavnic. "Želimo si odkriti, ali tovrsten koncept lahko postane uspešen. Pokazati želimo, da kombinacija etičnosti in ekološke ozaveščenosti lahko prinaša tudi dobiček."

Čeprav so odprli šele prvega v verigi, pa že imajo načrte za še tri tovrstne hotele – v Hongkongu ga bodo odprli še letos, v Seattlu in San Franciscu pa ju nameravajo odpreti v prihodnjem letu.