Bo Blejsko jezero prevzelo sloves italijanskega Coma? Foto: BoBo
Bo Blejsko jezero prevzelo sloves italijanskega Coma? Foto: BoBo

Zakonca Clooney nameravata po neuradnih informacijah prodati Villo Oleandro pri italijanskem jezeru Como, za kar naj bi se odločila predvsem zaradi "neželene pozornosti" medijev in drugih turistov, poroča The Telegraph. Dopust raje preživljata na ogromnem, 170 hektarjev velikem vinogradniškem posestvu Domaine de Canadel blizu mesta Brignoles v Provansi.

Njunemu zgledu sledi vse več velikih imen iz sveta glasbene, filmske in modne industrije, ki ne izbirajo več najbolj znanih atrakcij, temveč se raje odpravijo na manj znane lokacije, ki so še zmeraj dovolj prestižne, a hkrati ne privabljajo množic turistov.

Trend je že pred leti postavil igralski par Tom Hanks in Rita Wilson, ki sta takrat na malo znanem otoku Paros kupila veliko vilo. Otok se je odtlej sicer razvil v butično destinacijo za bogatejše.

Foto: EPA
Foto: EPA

Nekateri bogataši se pred turisti zatečejo na drage jahte, poleti sta se po Sredozemskem morju zibala milijarder Jeff Bezos in partnerica Lauren Sanchez. Pevka Dua Lipa in režiser Romain Gavras sta dopust preživljala na manj znanem grškem otoku Sifnos, igralka Margot Robbie je izbrala Folegrandos.

Voditelji prestižnih turističnih agencij so ob tem za The Telegraph povedali, da med najbogatejšimi gosti postajajo vse bolj priljubljene manj konvencionalne destinacije, denimo Islandija, jugozahod Francije in Irska, kjer dopustuje igralski par Sarah Jesica Parker in Matthew Broderick.

Tom Marchant iz prestižne britanske prestižne potovalne agencije med najboljšimi cilji omenja tudi Slovenijo: "Še ena destinacija, za katero opažamo, da postaja vse bolj priljubljena med najimenitnejšimi strankami, je Slovenija. Čeprav ni splošno znana kot takšna kulinarična destinacija, kot sta recimo Italija ali Francija, ima neverjetno vinsko sceno in inovativno kulinariko, pri tem ni prav veliko strahu, da bodo ugledne stranke preganjali paparaci."