Na svojem profilu na Twitterju se je med drugim lotil tudi svoje družine. Foto: Reuters
Na svojem profilu na Twitterju se je med drugim lotil tudi svoje družine. Foto: Reuters

Po napovedi, da bo Kanye West kandidiral za predsednika Združenih držav Amerike, in s spornim govorom na predvolilnem srečanju v Južni Karolini je tokrat buril duhove s serijo zmedenih tvitov.

Kot poroča Billboard, je svoj 'spletni živčni zlom' začel z objavo skladbe Michaela Jacksona Black or White. Sledila je poplava nerazumljivih tvitov, polnih slovničnih napak. V svojih objavah je s svetom delil, da je njegova žena Kim Kardashian z zdravnikom prišla na ranč v Wyomingu in ga prosila, naj gre prostovoljno v psihiatrično bolnišnico. K temu naj bi jo spodbudil njegov govor, v katerem je med drugim razkril, da sta leta 2013 razmišljala o splavu zdaj sedemletne hčerke North. Kardashianova naj bi bila zgrožena in besna nad njegovim razkritjem podrobnosti iz zasebnega življenja.

V enem izmed tvitov je oznanjal ljubezen do svoje družine in žene, v nekem drugem pa se dotaknil tudi ene izmed njenih, po njegovem mnenju vprašljivih kariernih odločitev. Poudaril je fotografiranje za revijo Playboy. Krivdo za to je pripisal svoji tašči Kris Jenner in njenemu pohlepu. Omenil je tudi, da otroci družine West nikoli ne bodo slikani za omenjeno revijo. 43-letnik je svoj položaj primerjal tudi z grozljivko Zbeži!, NBC-ju pa je očital, da naj bi zaprla Billa Cosbyja.

Podobno kot njegov nedavni govor na predvolilnem srečanju v Južni Karolini je tudi njegov Twitter spominjal na zmeden tok misli. Svoje jezno govoričenje je sklenil s stavkom: "Posvetil se bom glasbi."

Ameriški raper ima diagnosticirano bipolarno motnjo Foto: Reuters
Ameriški raper ima diagnosticirano bipolarno motnjo Foto: Reuters

Njegovo duševno zdravje je pod vprašajem

West naj bi bil v obdobju hude bipolarne epizode, poroča ameriški tabloid TMZ. Samo kriza duševnega zdravja naj bi lahko pojasnila njegov nestrukturirani in nerazumljivi govor, v katerem je med drugim tudi ovrgel dejstvo, da je Harriet Tubman, ameriška borka za osvoboditev sužnjev, v resnici pripomogla k njihovemu osvobajanju, poroča The Mercury News.

Poleg družine je zaradi njegovega rohnenja na spletu za njegovo zdravje zaskrbljena tudi širša javnost. Na Twitterju se je po njegovem izpadu pojavil ključnik Pray for Ye, nekateri izmed njegovih tvitov pa so bili izbrisani.

Številni Kardashianovo kritizirajo, ker naj bi bila preveč popustljiva do Westa in njegovih političnih nazorov. Do zdaj ga je namreč zagovarjala z besedami, da je "svobodni mislec" in da je upravičen do lastnega mnenja. Nekateri trdijo, da dopušča tako vedenje, ker želi pozornost izkoristiti za lastno publiciteto.

Kardashian je za Playboy pozirala leta 2007, istega leta pa je v javnost pricurljal tudi zloglasni seksposnetek, zaradi katerega je Kim zaslovela. Z Westom sta se poročila leta 2014. Dve leti pozneje je bil glasbenik zaradi svojega duševnega stanja primoran odpovedati številne koncerte. Njegovo trenutno vedenje naj bi vplivalo tudi na njuno razmerje, poroča revija People. Težave v zakonu naj bi se pojavile že med karanteno.