Taylor Swift ima oboževalce po velikem delu sveta. Spomladi prihaja tudi v Evropo. Foto: EPA
Taylor Swift ima oboževalce po velikem delu sveta. Spomladi prihaja tudi v Evropo. Foto: EPA

Omenjeni muzej išče mlade, ki so strastni oboževalci glasbene zvezdnice Taylor Swift, da jih angažirajo kot posebne svetovalce. S tem želijo dobiti vpogled v "kulturo in izdelavo ročno izdelanih znakov, zapestnic prijateljstva in drugih spominkov, povezanih s Taylor Swift". Kot je znano, si oboževalci in oboževalke na koncertih Taylor Swift pogosto izmenjujejo ročno izdelane zapestnice, kar je postalo del celostne izkušnje njenega koncerta.

Mesto svetovalca je eno od več podobnih delovnih mest, ki jih je muzej odprl v želji, bi se njihovi kuratorji podrobneje seznanili z nišnimi temami, ki zanimajo mlade, in kulturnimi trendi. Med drugim iščejo tudi svetovalca za čustvenčke, poznavalce subkulture preoblačenja in ljubitelje obutve znamke Crocs. Iz javnega poziva je razvidno, da gre za honorarno delo brez natančno določenega števila ur, poroča Reuters.

Kako bo potekalo delo, muzej v pozivu podrobneje ne razkriva, pravi zgolj: "Izbrani svetovalci se bodo srečali s kuratorji in z njimi delili svoje znanje."

Omenjeni muzej sicer že ima posebne svetovalce za kocke Lego, za franšizo Pokemon in za vrčke s podobami (znanih) ljudi.

Foto: Muzej Victoria & Albert
Foto: Muzej Victoria & Albert