Tokrat so organizatorji za svoje veliko srečanje izbrali Piran in Portorož. Kot so povedali, so za to obmorsko mesto dobili izredno dobra priporočila, zanj so se odločili tudi zaradi čudovite obale, enostavnega dostopa do glavnih cest in toplega vremena v juniju. Foto: Elen Batista Štader
Tokrat so organizatorji za svoje veliko srečanje izbrali Piran in Portorož. Kot so povedali, so za to obmorsko mesto dobili izredno dobra priporočila, zanj so se odločili tudi zaradi čudovite obale, enostavnega dostopa do glavnih cest in toplega vremena v juniju. Foto: Elen Batista Štader
25. evropsko srečanje Harley Davidson
V Portorožu se bo med 16. in 19. junijem zbralo približno 5.000 motoristov, pridružilo pa se jim bo še vsaj 20.000 prijateljev in navdušencev iz vse Evrope. Foto: Elen Batista Štader

Sredi junija bo v Istro prihrumelo več tisoč motorjev Harley Davidson. Evropsko Združenje lastnikov teh legendarnih motorjev je za svoje jubilejno 25. redno evropsko srečanje letos izbralo Slovenijo, občino Piran.

Gre za največji motoristični dogodek v Evropi na splošno. V Portorožu se bo tako med 16. in 19. junijem zbralo približno 5.000 motoristov, pridružilo pa se jim bo še vsaj 20.000 prijateljev in navdušencev iz vse Evrope.

Gre nedvomno za velik in mednarodno pomemben dogodek, na katerega se občina Piran, v sodelovanju z vsemi turističnimi podjetji v kraju, že intenzivno pripravlja.

Dobra priporočila za Portorož
Letošnje junijsko jubilejno srečanje lastnikov znanih motociklov je najpomembnejše letno srečanje tega združenja. Vsako leto poteka v drugi državi, lani je bilo v Španiji, že prej dvakrat tudi v Biogradu na Moru na Hrvaškem.

Tokrat pa so organizatorji za svoje veliko srečanje izbrali Piran in Portorož. Kot so povedali, so za to obmorsko mesto dobili izredno dobra priporočila, zanj so se odločili tudi zaradi čudovite obale, enostavnega dostopa do glavnih cest in toplega vremena v juniju.

V Piranu je torej v štirih dneh srečanja motociklistov pričakovati zelo veliko gnečo. Ni treba posebej poudarjati, da gre za prireditev, ki je predvsem prvovrstna paša za oči, organizatorji zato pričakujejo, da se bo v Istro zgrnila tudi množica radovednežev od blizu in daleč. Na prireditvi ne bo vstopnine, ta bo odprta za vse ljubitelje tovrstnih jeklenih konjičkov.

Veliko zanimanje gostincev in trgovcev
Dogajanje bo zelo pestro - portoroška plaža bo prizorišče mešanice raznovrstne glasbe, na ogled bo razstava najnovejših modelov omenjenih motorjev, omogočen bo ogled območja demonstracijske vožnje, v maloprodajni vasi bo mogoče kupiti izdelke in spominke Harley Davidson, v Piranu bo razstava predelanih motociklov Custom Bike Show.

Na prizorišču dogajanja, ki bo večinoma potekalo na osrednji portoroški plaži, ne bo manjkalo hrane in pijače. Občina in hotelirji bodo v ta namen privabili številne ponudnike hrane. Kot so nam povedali predstavniki portoroških hotelov, vlada med gostinci in trgovci že zdaj veliko zanimanja za ta dogodek, delo bo tako dobilo veliko ljudi iz vse Slovenije.

"Nepozabna vožnja za vse udeležence"
Župan Peter Bossman je počaščen, da so organizatorji motociklističnega srečanja izbrali Piran, udeležencem srečanja je izrazil posebno dobrodošlico: "To bo nepozabna vožnja za vse udeležence! Portorož in Piran ponujata najboljše na Jadranu. Sta kombinacija slikovite obale, kristalno čistega morja, naravnih in kulturnih znamenitosti ter lokalnih dobrot, kot so sol, olivno olje, vino, pršut in tartufi," je poudaril Bossman.

V Sloveniji imamo okrog 100 lastnikov motorja Harley Davidson, vključenih v Lipa Chapter Slovenija, je povedal Miha Mušič, ki vodi to združenje v Sloveniji. Seveda pa je lastnikov teh motorjev po državi gotovo še več, po nekaterih ocenah več sto. Predstavniki združenja bodo gostitelji motoristične prireditve v juniju, kar pomeni, da bodo vse dni prireditve prisotni v Portorožu.

Ob šali, da je na Istrskem maratonu portoroškemu gostincu že ob 14. uri zmanjkalo piva, pa se je član Lipa Chapterja Slovenije, pridušal in dejal: "Le glejte, da ne bo zmanjkalo goriva! Tudi to se nam je na območju letnega srečanja že zgodilo!"