Obama je navdušen športnik, ki redno igra košarko, telovadi in teče, za sprostitev pa igra tudi golf. Foto: EPA
Obama je navdušen športnik, ki redno igra košarko, telovadi in teče, za sprostitev pa igra tudi golf. Foto: EPA

Vsi si želijo, da poročni dan poteka gladko, brez nepričakovanih sprememb, vendar pa le redko mine povsem tako, kot smo si zamislili. Tudi za Natalie Heimel in Edwarda Mallueja ni bilo nič drugače.

Zaljubljeni par si je želel večno zvestobo obljubiti na idiličnem igrišču za golf Kaneohe Klipper na Havajih. Izbrala sta mesto ob 16. luknji, ki nudi razgled na morje, tik pred poroko pa so jima sporočili, da se tam žal ne bosta mogla poročiti. Razlog je bil, da je na igrišče s svojimi prijatelji prišel Barack Obama.

"Oba imata rada, da vse poteka, kot je načrtovano. Brez dvoma je bil to za njiju dodaten stres, vendar sta zadevo sprejela mirno," je za Associated Press povedala nevestina sestra Christie McConnell. Dodala je, da so poroko prestavili na drug konec igrišča, kjer je bil razgled še lepši, za trenutek pa so lahko uzrli tudi predsednika ZDA.

Natalie in Edward sta si tako na izbrani dan obljubila zvestobo, po uradni slovesnosti pa je Mallueju zazvonil telefon. Bila je organizatorka porok, ki je ženina vprašala, ali lahko njegovo številko posreduje gospodu predsedniku. Edward se je strinjal in kmalu je še drugič zazvonil telefon, na liniji pa je bil Obama.

Vsi gostje so se zbrali okoli ženina in neveste, ki sta s predsednikom izmenjala nekaj besed, vprašal ju je, kako dolgo sta že par, kje sta se spoznala, ali igrata golf ... Na koncu pa se je opravičil, ker sta zaradi njega morala (za malenkost) spremeniti lokacijo poroke. "Bil je zelo zabaven in prijeten," je komentirala McConnellova. Predsednikov klic je poročni dan le dodatno zapisal v spomin mladoporočencev in gostov, kar je dobra stvar, je sklenila Christie.

Kadar gre za uradne obiske ali nastope predsednika, so dogodki napovedani že veliko vnaprej, igranje golfa pa spada pod neuradne dogodke. Zasebne zadeve predsednika ZDA niso objavljene na javnem seznamu dogodkov (s tem lažje poskrbijo za predsednikovo varnost in zasebnost), zato tudi zaposleni na igrišču za golf niso vedeli, da Obama prihaja na golf. Poroko so prestavili, ne da bi predtem obvestili predsednika, je pa Obama za to izvedel naknadno in se takoj opravičil nevesti in ženinu.