Sodni postopek glede skrbništva nad otroki še vedno poteka. Foto: AP
Sodni postopek glede skrbništva nad otroki še vedno poteka. Foto: AP

Sodna bitka med Bradom Pittom in Angelino Jolie glede posestva Miraval ter z njim povezanimi vinogradi in vinarno, ki ležijo v vasi Correns na jugovzhodu Francije, se nadaljuje. 47-letnica naj bi nekdanjega partnerja januarja lani le obvestila, da je svojih 40 odstotkov posestva "s težkim srcem in z bolečino" prodala družbi, katere lastnik je ruski oligarh Juri Šefler.

Leta 2014 sta se tu poročila. Foto: Reuters
Leta 2014 sta se tu poročila. Foto: Reuters

Potem ko ji je igralec očital, da je prekršila dogovor iz leta 2008 – o morebitni prodaji bi se morala obvestiti, z njo bi se morala strinjati oba – in da ga je s prodajo deleža Šeflerju oškodovala, je zdaj Jolie v novih sodnih dokumentih pojasnila, da se nista strinjala glede nadaljnjih načrtov z vinarno, obenem pa se je za prodajo odločila, ker naj bi ji bilo vedno bolj neprijetno sodelovati v poslu, ki je povezan z alkoholom.

Razlog za to naj bi tičal v tem, kako je Pittovo čezmerno pitje alkohola vplivalo na njuno družino. Ob tem je 58-letnika, ki naj bi se sicer po ločitvi pridružil anonimnim alkoholikom, tako znova obtožila nasilja na poletu 14. septembra 2016, ko sta se z otroki na zasebnem letalu iz Francije vračala v Los Angeles.

Čeprav je incident omenila tudi v ločitvenih papirjih, nedavni dokumenti njene odvetniške ekipe vsebujejo nove podrobnosti. Nekdanji mož naj bi namreč opit telesno in besedno napadel njo in njunih šest otrok, ki so bili takrat stari od 8 do 15 let. Med prepirom naj bi Pitt na svojo tedanjo ženo vpil, da je preveč spoštljiva do otrok, kmalu po vzletu pa naj bi jo potegnil v kopalnico na letalu, poroča BBC.

Polil naj bi jih z vinom in pivom

Pitt naj bi poškodoval tudi otroke. Foto: AP
Pitt naj bi poškodoval tudi otroke. Foto: AP

"Zgrabil jo je za glavo in jo stresel, prijel jo je za rame, jo še enkrat stresel, nato pa jo je potisnil v steno kopalnice," je zapisano v dokumentih, kjer je še dodano, da naj bi zvezdnik potem večkrat udaril v strop letala. Besedno naj bi se vmešal tudi eden izmed otrok, Pitt pa naj bi hotel planiti nanj, a naj bi mu Jolie to želela preprečiti tako, da ga je zagrabila od zadaj.

Ker se je je želel "otresti", naj bi se oskarjevec vrgel nazaj na letalski sedež, tako pa si je zvezdnica poškodovala hrbet in komolec. "Otroci so prihiteli in pogumno poskušali zaščititi drug drugega. Preden je bilo konec, je Pitt začel dušiti enega izmed njih, drugega pa je udaril v obraz," trdijo v vloženih dokumentih, kjer je še dodano, da naj bi do konca leta "Jolie in otroci do konca leta sedeli pri miru pod odejami."

Pitt naj bi se sicer še večkrat vrnil z drugega konca letala ter vpil in preklinjal, na svojo ženo in otroke naj bi tudi zlil pivo in vino. Jolie naj bi se od takrat trudila otroke zaščititi pred "podoživljanjem bolečine, ki jo je Pitt družini povzročil tisti dan".

Brad Pitt vse obtožbe zanika, vir iz njegove bližine pa je za BBC dejal, da njene trditve ne držijo. "Še naprej pogreva in ustvarja nove opise dogodka, ki se je zgodil pred šestimi leti. Vsakič, ko ji ne uspe dobiti tistega, kar si želi, dodaja popolnoma neresnične informacije. Njena zgodba se stalno razvija," je dejal neimenovan vir.

Čeprav je bila zaradi tega dogodka proti ameriškemu zvezdniku že v preteklosti sprožena preiskava, pristojne službe in zvezni preiskovalni urad niso odkrili kršenja zakona.