Bo Britney le lahko zaživela brez spon? Foto: Reuters
Bo Britney le lahko zaživela brez spon? Foto: Reuters

Jamie Spears od leta 2008 upravlja hčerine zasebne in poslovne zadeve, pravzaprav popzvezdnica lahko odloča le o malo stvareh, povezanih z njo, zaradi česar se že več let vleče tudi sodni spor med njima. Jamie je nedavno obljubil, da se bo "sčasoma" umaknil kot skrbnik, v torek pa je presenetil s potezo in prošnjo na losangeleško sodišče že vložil.

V prošnji je zapisal, da mora sodnik po njegovem mnenju "resno razmisliti o tem, ali je skrbništvo še potrebno". "Če želi gospodična Spears končati program skrbništva in verjame, da lahko sama upravlja svoje življenje, menim, da bi ji morali dati takšno možnost," je zapisano v prošnji. V dokumentu še piše, da je Britney v zadnjem času pokazala zadostno raven neodvisnosti, zato se sprašuje, ali je dogovor res še potreben. Dodal je, da si je hči nedavno sama izbrala odvetnika in da znova tudi sama vozi avtomobil.

Britney, ki sicer pogosto objavlja na Instagramu, se na očetovo potezo še ni odzvala.

39-letna pevka si je za to, da končno postane samostojna in sama začne razporejati in trošiti denar, prizadevala že dolgo časa. Junija je na sodišču izjavila, da je dogovor o skrbništvu zanjo žaljiv in ponižujoč.

Sodnica bo odločila konec meseca

Ali bo Jamie Spears končno nehal nadzorovati vse vidike hčerinega življenja, bo odločila sodnica Brenda Penny, o tem naj bi se na zaslišanju pogovarjali 29. septembra.

Britney je pod očetovim nadzorom od psihičnega zloma leta 2008. Leto pozneje se je vrnila na glasbene odre, posnela nekaj albumov in večkrat razprodala koncertne turneje. Zadnjič je nastopala konec leta 2018, njeni oboževalci pa so se združili v gibanju za njeno osvoboditev #FreeBritney.

Zvezdniška glasbena kariera je Britney prinesla okoli 60 milijonov dolarjev premoženja.