Skupina bo 16. maja izdala novi album. Foto: EPA
Skupina bo 16. maja izdala novi album. Foto: EPA

Ampak kot najprej pove v intervjuju, besede ločitev raje ne uporablja, nato doda: "Do določenega trenutka v življenju se nisem odprl nikomur, postal sem ranljiv, kar je sprožilo težave. Če se ne zmorete odpreti, ne morete niti ceniti tega, kar imate. Imate priložnost biti z nekom čudovitim, ampak zaradi svojih težav ne zmorete uživati v vsem tem. Ne gre ze vprašanje ljubezni ali sovraštva, ampak pripravljenosti, da odrasteš."

"Pred dvema letoma sem bil v popolnem kaosu, nisem zmogel uživati v lepih stvareh, zato ker sem imel osebne težave," je opredelil pevec težave v zakonu z igralko, katere imena med intervjujem ni niti enkrat izustil.

Zdaj je pevec pripravljen na spremembe: "To, kar se je spremenilo pri meni, je to, da ne želim iti skozi življenje v strahu pred vsem, pred ljubeznijo, pred zavrnitvijo in neuspehi. Pripravljen sem na spremembe."

Ločitev po desetih letih
"Že več kot eno leto sva si močno prizadela - nekaj časa pod isto streho, pa tudi ločeno - rešiti, kar je med nama, a sva se na koncu odločila, da se, čeprav se imava še vedno zelo rada, razideva," sta marca igralka in urednica ter glasbenik presenetila številne z objavo novice o razhodu.

Pevec zasedbe Coldplay in igralka sta se spoznala leta 2002 na njihovi glasbeni turneji, ko je Gwyneth po enem izmed koncertov prišla v zaodrje. Novembra 2003 sta presenetila z oznanilom, da pričakujeta otroka in da se bosta poročila - pred oltar sta nato stopila 5. decembra, na začetku maja 2004 pa se jima je rodila hčerka Apple. Bratec Moses se je družinici pridružil aprila 2006. V zakonu sta bila deset let.