Madonna je na lanski prireditvi Met Gala dvigala prah v kreaciji Riccarda Tiscija za Givenchy, s katero se je želela upreti seksizmu in nesprejemanju staranja. Foto: Reuters
Madonna je na lanski prireditvi Met Gala dvigala prah v kreaciji Riccarda Tiscija za Givenchy, s katero se je želela upreti seksizmu in nesprejemanju staranja. Foto: Reuters
Madonnin goli 'selfie'. Foto: Instagram

Najprej je objavila fotografijo svojih ustnic in dekolteja, na kateri so dobro vidni njeni v zlato oblečeni zobje in zbirka zlatih ogrlic - posnetku je pripisala le "zlato". Na drugi fotografiji pa leži na beli brisači in razkriva ravno toliko gole kože, kolikor je je na omenjenem družbenem omrežju še dovoljeno. Mnogi oboževalci so bili nad objavama navdušeni, označili so jo za "zlato kraljico", nekdo pa je zapisal: "Resnično si videti izjemno! Imam 22 let in tvoje telo je videti bolje kot moje."

Kot pišejo ameriški tabloidi, to nikakor ni prvič, da se je Madonna slekla pred objektivom, najverjetneje pa tudi ne zadnjič. Leta 2015 se je kraljica popa "spravila" na Instagram in njihova pravila o goloti, saj so ji eno od objavljenih fotografij, na kateri je pozirala zgoraj brez, izbrisali. Odgovorila jim je z novo objavo, tokrat opremljeno s črno črto prek bradavičk in pripisom: "Zakaj je v redu, da pokažemo rit, prsi pa ne? Utapljam se v licemerstvu družbenih medijev."

Lani je mama šestih otrok veliko prahu dvignila z oblačilom na dogodku Met Gala, saj je njena obleka več razkrila kot prikrila, a, kot je pri Madonni že v navadi, seveda ni šlo za naključje, temveč, kot je povedala, za "politično kot tudi modno izjavo". "Ko gre za pravice žensk, smo še vedno v srednjem veku," je takrat zapisala na Instagramu in se jezila, ker ženskam še vedno ni dovoljeno svobodno izražati svoje seksualnosti in biti drzne, sploh po določeni starosti, ki naj bi bila za takšno obnašanje še družbeno sprejemljiva.

Gold

A post shared by Madonna (@madonna) on May 6, 2017 at 2:16pm PDT