'Trudim se ostati v dobri formi, tako fizični kot psihični,' je dejal Matthew in dodal, da se tako veliko bolje počuti in ima več energije. Foto:
'Trudim se ostati v dobri formi, tako fizični kot psihični,' je dejal Matthew in dodal, da se tako veliko bolje počuti in ima več energije. Foto:

Dobitnik več nagrad (med njimi MTV-jeve in posebne nagrade za vzhajajočo zvezdo) s svojim stasom povsod, kjer se pojavi, privablja ženske poglede in vzbuja zavist pri moškem delu populacije. Matthew in njegova partnerka Camila Alves sta 7. julija letos dobila prvorojenca Levija Alvesa McConaugheyja.

Kot je povedal Matthew, je golota zanj povsem naravna: "Odrasel sem na deželi in otroci smo pogosto tekali okrog brez majice in čevljev". Odraščal je v Teksasu, kopalk pa ni nosil vse do devetega leta. Navdušen deskar je za Playboy povedal, da je nedolžnost izgubil pri 15 letih. Kako, kje in s kom? "To pa se vas ne tiče. Nikoli nisem v javnosti govoril o dogajanju v svoji spalnici in nikoli ne bom," je dejal.

Videval se je s številnimi zvezdnicami
McConaughey, ki se je videval s številnimi zvezdnicami, med njimi z Jodie Foster, Sandro Bullock, Ashley Judd, Janet Jackson in Penelope Cruz, se je ustalil z brazilsko manekenko Camilo Alves. Camila je nastopila v številnih oglasih, na filmskem platnu pa je debitirala ob Cubi Gooding Jr. v filmu Snow Dogs (Snežni psi).

Camila in Matthew sta se začela videvati leta 2007. Ko je bila noseča tri mesece, sta veselo novico širnemu svetu oznanila kar na svoji spletni strani. Matthew, ki vzdržuje dobro fizično pripravljenost z deskanjem, plesom, tekom, kolesarjenjem in plavanjem, je dejal, da bo njegov otrok gotovo plesal.

Homoseksualec? Poskusil sem, pa ni šlo.
Kot zanimivost naj še dodamo, da so se v javnosti leta 2006 pojavile govorice, da je homoseksualec. Duhoviti igralec je domnevno razmerje s prijateljem Lancom Armstrongom (ta se trenutno videva s Kate Hudson) komentiral z besedami: "Poskusila sva, vendar sva ugotovila, da to ni za naju."