Zvezdnika, ki sta veljala za zgleden hollywoodski par, sta se zadnjič po rdeči preprogi skupaj sprehodila pred štirimi leti. Foto: AP
Zvezdnika, ki sta veljala za zgleden hollywoodski par, sta se zadnjič po rdeči preprogi skupaj sprehodila pred štirimi leti. Foto: AP

Le dan po tem, ko je v javnost pricurljala informacija, da je Lisa Bonet vložila zahtevek za ločitev od svojega nekdanjega partnerja, so ameriški mediji že izbrskali, da sta se nekdanja zakonca že predtem dogovorila o vseh podrobnostih.

56-letna Bonet in 12 let mlajši Momoa bosta tako imela skupno skrbništvo nad najstniškima otrokoma, 16-letno Lolo in leto mlajšim Nakoo-Wolfom, obenem pa sta se oba odpovedala morebitni preživnini oz. povračilu stroškov za skrb in vzgojo otrok. "Glede na delitev premoženja in prihodkov, o čemer sta se stranki sporazumno dogovorili, si bosta stranki enakomerno delili življenjske stroške mladoletnih otrok, nobena stranka ne bo drugi plačevala preživnine," po navedbah tabloida The Blast piše v dogovoru o razvezi zakona. V primeru, da bo eden ali drugi otroka odpeljal na potovanje ali kakšno drugo aktivnost, bo te stroške poravnal sam, še določa pogodba.

Kot še navaja tabloid, je iz dogovora razvidno, da sta nekdanja zakonca pred poroko leta 2017 (po 12 letih zveze) sklenila predporočno pogodbo, v kateri sta vnaprej opredelila podrobnosti delitve premoženja v primeru, da zakon razpade, nista pa dorekla detajlov morebitnega skrbništva nad otrokoma.

Oboževalce para je ob tem presenetilo predvsem dejstvo, da sta se igralca – kot je razvidno iz vloge za razvezo zakona – razšla že oktobra 2020 (dva meseca po tem, ko je Momoa v znak ljubezni Bonet predal obnovljenega mustanga iz leta 1965, njen prvi avtomobil) in ne šele januarja 2022, kot je veljalo do zdaj.