Foto: ORF
Foto: ORF

Več kot 1,2 milijona Avstrijcev si je ogledalo četrtkov TV-debi 31-letnega Hirscherja v oddaji "Poletje v Avstriji, dopust v rdeče-belo-rdečem" in iz ORF-a so sporočili, da si tako visoke gledanosti niso obetali.

V turistični oddaji Hirscher, ki je smuči v kot postavil lani, predstavlja lepote avstrijske narave in vabi rojake, da letošnji "pokoronski" dopust preživijo doma.

V vsaki oddaji bo Solnogračan raziskoval drugo zvezno deželo, začel pa je v domačih koncih, v Zgornji Avstriji, kjer se je povzpel na 2054 metrov visoki Donnerkogel ter s kajakom in gorskim kolesom raziskoval idilično okolico jezera Gosausee.

Od Vrbskega jezera do vinskih cest

V naslednjih oddajah se bo nam najbližje mudil na avstrijskem Koroškem, kjer bo podrobneje predstavil Vrbsko jezero in gorsko cesto na Veliki Klek (Grossglockner), medtem ko bo na avstrijskem Štajerskem predstavil kulturno dediščino dežele in vinsko cesto.

Hirscher velja z osmimi velikimi kristalnimi globusi za absolutnega rekorderja alpskega smučarja.

Foto: ORF
Foto: ORF

V svetovnem pokalu je nanizal 67 zmag, s čimer na večni lestvici zaostaja zgolj za Ingemarjem Stenmarkom in Lindsey Vonn, ima 12 malih kristalnih globusov, tri olimpijske medalje in 11 medalj s svetovnih prvenstev.

Leta 2018 se je poročil s svojim dolgoletnim dekletom Lauro Moisl in postal oče, manj kot leto dni po tem pa se je upokojil, pri zgolj 30 letih, a po karieri, v kateri je resnično dosegel praktično vse, kar je v tem športu mogoče. V zbirki mu manjka zgolj smukaška zmaga.