Ana Maria Mitić je ponosna na svoje sposobnosti bočnega parkiranja. Foto: MMC RTV Slovenija
Ana Maria Mitić je ponosna na svoje sposobnosti bočnega parkiranja. Foto: MMC RTV Slovenija

Slovenska improvizatorka, moderatorka, igralka, komičarka, lutkarka in novinarka Ana Maria Mitić zase brez dlake na jeziku pravi, da je kraljica bočnega parkiranja: "Res je, in s ponosom to povem vsakemu. Moram dejati, da sem kar dobra. Sem privrženka tega, da ženske gredo za volan in da so ženske dobre voznice."

Pravi, da morda celo boljše kot moški. Ker so preudarnejše, nežnejše in: "Čeprav delujemo bolj čustveno, znamo čustva zamenjati za racionalnost, kar je na cesti zelo pomembno. Gre namreč za hitrost. In glede na to, da imajo moški po navadi za odločitve daljši reakcijski čas, si upam trditi, da so nekatere ženske boljše voznice kakor moški."

Ne pogovarja se sama s sabo
Komičarka je znana po tem, da veliko govori. A avtoradio mora biti prižgan. "Ne pogovarjam se toliko sama s seboj, kot bi si ljudje lahko mislili. Radio je priklopljen. Poslušam najaktualnejše novice, pa moderne popevke, ki jih sama po sebi ne bi zavrtela, saj poslušam džez."

Ana Maria Mitić zase pravi, da za volanom predvsem ne izziva nesreče. Vožnja ji predstavlja prijetno opravilo, pri katerem je treba ves čas predvidevati, kaj se bo zgodilo. Zato ker nekateri vozniki ne uporabljajo smernikov, drugi vozijo v škarjice. "Na neki način gre za pločevinasti ples, kjer moraš biti ves čas osredotočen na dogajanje v prometu," pravi in doda, da jo v prometu najbolj motijo nepotrebno hupanje in histerični izpadi voznikov in voznic.

"Opažam, da nekateri pridejo v avtomobil prečistit svojo psiho," še pravi in sklene, da je povsod, tudi za volanom, vedno mogoče izboljšati stvari: "V času, ko je v avtomobilu nešteto motečih dejavnikov, bi se bilo dobro osredotočiti samo na vožnjo. Čeprav menimo, da smo izkušeni in suvereni vozniki."