Organizatorji dogodka za letos že najavljajo okoli 400 prijavljenih hroščev. Foto: Volkswagen
Organizatorji dogodka za letos že najavljajo okoli 400 prijavljenih hroščev. Foto: Volkswagen

Na prizorišče ob obali Baltskega morja na severu Nemčije bodo organizirano romali z letališča v Lübecku, kjer se bo po trenutnih napovedih organizatorja zbralo blizu 400 hroščev treh generacij. Vsaj toliko se jih je namreč na dogodek že prijavilo, seveda pa prijave še sprejemajo na strani www.beetle-sunshinetour.de, kjer je mogoče dobiti tudi dodatne informacije.

Tridnevni dogodek pa ni rezerviran le za lastnike hroščev, ampak pričakujejo tudi številne obiskovalce, željne zabave in druženja. Organizatorji jih pričakujejo približno 4.000 in napovedujejo živo glasbo nemških in tujih izvajalcev s posebnimi gosti.

Na srečanju bodo izbrali tudi najlepšega izmed štirikolesnih udeležencev, starost ni pomembna, le da je beetle. Udeležence pa izzivajo tudi z dodatnimi stilističnimi posegi na njihovih vozili v duhu ene izmed štirih tem; glamour beetle, crochet beettle, roc'n roll beetle ali beach beetle.

Uradni partner dogodka je že od leta 2005 dalje Volkswagen, ki na dogodek pripelje zanimive novosti ali prototipe. Letos med magneti za poglede najavljajo vozila beetle dune, cross beetle, beetle cabrio karmann in dirkalnik GRC rallycross beetle.