Pri Seatu so glede svojega novega koncepta še zelo skrivnostni, a kaže, da se bo precej razlikoval od obstoječih modelov. Foto: Seat
Pri Seatu so glede svojega novega koncepta še zelo skrivnostni, a kaže, da se bo precej razlikoval od obstoječih modelov. Foto: Seat

Model, ki ga bodo razkrili 25. februarja, pri Seatu opisujejo kot mobilnostno platformo. Poleg tega poudarjajo, da predstavlja pomemben del njihove strategije za mikrourbano mobilnost.

Za zdaj je to bolj ali manj vse, kar so razkrili, prva fotografija pa kaže, da se sprednji del avtomobila precej razlikuje od obstoječih modelov španske znamke. Pri tem najbolj izstopa osvetljena trikotna maska.

Ne le avtomobili, temveč tudi storitve
Tudi Seatov prvi mož, Luca de Meo, ni želel preveč razkriti. Povedal je le, da se mobilnost spreminja, z njo pa se morajo spreminjati tudi proizvajalci. Dodal je, da bodo morali znati ponuditi in upravljati nove mobilnostne platforme, ki bodo imele ključno vlogo v mestih prihodnosti. Sodeč po njegovih besedah bi lahko sklepali, da bo koncept del nove storitve za deljeno uporabo avtomobilov ali deljene prevoze.

Poudarek na povezljivosti
Poleg skrivnostnega koncepta bo Seat v domači Barceloni poudaril partnerstvo s telekomunikacijskim podjetjem Telefónica, s katerim bo uvedel pilotski program povezanih avtomobilov “5G Connected Car”, ki prikazuje, kako bo prihodnja generacija povezljivosti omogočala medsebojno komunikacijo med vozili ter komunikacijo med vozili in infrastrukturo.

Poleg tega bodo objavili nove podatke o svojih projektih za deljeno uporabo avtomobilov ter o avtobusih na zahtevo, pri čemer prvi povezuje voznike na podobnih poteh ter omogoča skupno potovanje, drugi pa želi izboljšati učinkovitost javnega prevoza. Oba projekta bosta prešla v drugo fazo razvoja, storitvi pa bosta že letos na voljo v Barceloni.