Dax Shepard se je leta 2013 poročil z igralko Kristen Bell. Foto: EPA
Dax Shepard se je leta 2013 poročil z igralko Kristen Bell. Foto: EPA

Epizoda, za katero sem upal, da mi je ne bo nikoli treba posneti,” je pred objavo posnetka na družbenem omrežju Instagram zapisal Shepard, “vendar se počutim dolžnega, da delim to novico z vami.” Igralec podkast Armchair Expert ustvarja skupaj z Monico Padman, piše CNN. V goste sicer običajno vabita znane osebnosti, novinarje in akademike, s katerimi razpravljata o "tegobah življenja", tokrat pa je bil osrednja osebnost prav Shepard.

45-letnik v dveurni epizodi pojasni, da je opioide prvotno začel jemati zaradi poškodb, ki jih je dobil pri nesreči z motorjem. Redno jih je užival tudi po okrevanju, kot pojasnjuje, še skoraj osem tednov pozneje. “To je privedlo do tega, da sem jemal več tablet, kot mi je dovoljeval recept. Bilo me je strah, počutil sem se osamljeno,” se spominja igralec. Težavo je sprva poskušal rešiti sam, vendar kmalu ugotovil, da bo potreboval oporo družine in prijateljev. V objavi na Instagramu je 21. septembra zaznamoval sedmi dan treznosti.

Pobeg od travmatične izkušnje

Shepard je pred dvema letoma pojasnil, da ga je pri sedmih letih spolno nadlegoval 18-letni sosed in da ga je prav ta izkušnja vodila k drogam in alkoholu. Zvezdnik nekdanje oddaje Punk’d je takrat tudi povedal, da je le pod vplivom substanc lahko pozabil na travmatično izkušnjo. "Ko sem bil na svoji poti popivanja in drogiranja, sem se vedno znašel v različnih situacijah, ena je bila nevarnejša od druge. Srečo sem imel, da nisem končal v zaporu," je pred leti povedal v enem izmed intervjujev.