Pahor je po svoji stari navadi z mladimi tudi poziral za selfije. Foto: BoBo
Pahor je po svoji stari navadi z mladimi tudi poziral za selfije. Foto: BoBo

Iz predsednikovega urada so poslali videonagovor državljanom, v katerem se je Pahor opravičil za besede, "ki jih je bilo mogoče razumeti kot nespoštljive". Ob tem je obljubil, da se bo potrudil biti boljši.

"Mogoče jih je bilo razumeti kot nespoštljive"
Pahor se rad pokaže med ljudmi na najrazličnejših dogodkih, tudi na tistih za mlade nedavno je tako z mladimi poziral tako na Škisovi tržnici kot na Majskih igrah. Prejšnji petek pa se je skupaj s partnerico Tanjo Pečar udeležil Maturantske parade, tradicionalne prireditve za dijake zaključnih letnikov srednjih šol, ki po ulicah glavnega mesta ob koncu šolskega leta zaplešejo maturantsko četvorko. Plesalce je spremljal v živo in jih spodbujal z odra. Ob tem je, kot pravi sam, izrekel nekaj besed, za katere mu je bilo takoj žal. "Kljub prešernemu vzdušju namreč jih je bilo mogoče razumeti kot nespoštljive, zato se zanje iskreno opravičujem," je zatrdil.

Ob tem je dodal, da se je in se vedno bo trudil biti spoštljiv do vseh.

Kot predsednik republike se Pahor veliko druži z državljani, zlasti še z mladimi. "In zgodi se, da mi moja odprtost in temperament nista vedno v pomoč," je priznal. To besede, izrečene na maturantski prireditvi, po njegovem mnenju "malce pojasnjuje, opravičuje pa nikakor".

Pahorjevo vedenje na Maturantski paradi in njegovo današnje opravičilo si oglejte spodaj.