Foto:
Foto:

Po poročanju Radia Slovenija jim je stečajni upravitelj Branko Djordjevič izročil odločbe o prenehanju delovnega razmerja in napotitvi na zavod za zaposlovanje ter jim pojasnil, kako naj prijavijo svoje terjatve v stečajnem postopku.

Delavci naj bi poplačilo iz jamstvenega sklada v višini 300.000 do 350.000 tolarjev prejeli najkasneje do konca februarja prihodnje leto, je povedal predstavnik celjske območne organizacije Zveze svodobnih sindikatov Forto Turk. Članom sindikata, teh je 190 od 213 zaposlenih, je sindikat nakazal pomoč v višini 10.000 tolarjev, še 8.000 tolarjev pa bodo prejeli v sredo.

Turk je delavce, ki bodo delovne knjige prejeli 4. decembra, opozoril, naj bodo previdni glede vnovične zaposlitve. Na območju tovarne namreč nastaja obrtna cona, v kateri že dela sedem obrtnikov, ki delo ponujajo preboldskim tekstilcem.

Rdeči križ pa je delavcem poslal pakete pomoči. Skupna vrednost vseh paketov znaša dober milijonov tolarjev. Zadnjo plačo, t.j. le 35 odstotkov avgustovske plače, so zaposleni v tovarni prejeli v začetku oktobra, zato jih je večina brez denarja za preživljanje.