Britney je na sceni že dolgo, vmes pa je doživela mnogo vzponov in padcev. Foto: EPA
Britney je na sceni že dolgo, vmes pa je doživela mnogo vzponov in padcev. Foto: EPA
Adele
Adele je oktobra povila sinčka. Foto: EPA

Postala je namreč največja zaslužkarica leta v glasbeni industriji. Tja jo je uvrstila revija Forbes, ki je sestavila seznam glasbenic, ki so najbolj obogatile svoj račun. Upoštevali so obdobje od maja leta 2011 do maja leta 2012.

Popzvezdnica je v tem času zaslužila kar 58 milijonov dolarjev (44 milijonov evrov) in to po zaslugi albuma Femme Fatale, ki se je v ZDA prodal v platinasti nakladi, in turneje, ki mu je sledila, k temu pa je treba prišteti še donosno pogodbo za nov parfum in seveda opravljanje sodniške funkcije v resničnostni oddaji X Factor. Ta naj bi ji prinesla kar 15 milijonov dolarjev.

Swiftova pela za milijon na noč
Spearsova - lani je bila na desetem mestu, je tako za dober milijon dolarjev prehitela drugouvrščeno, ameriško kantripevko Taylor Swift, ki je zelence nabirala s koncertno turnejo ter pogodbama za kozmetično hišo CoverGirl in založbo Sony. Swiftova je vsako noč, ko je stala na odru in prepevala večtisočglavi množici, zaslužila okrogel milijon dolarjev.

Sledijo popzvezdnice Rihanna, lanska zmagovalka Lady Gaga in Katy Perry.

"Mislim, da so ljudje navdušeni nad zgodbami o velikih vrnitvah. Britney pravzaprav nikoli ni nehala biti superzvezda, le njena zvezda je občasno nekoliko slabše sijala," je dejal strokovnjak za trženje Steve Stoute.

Deseterica največjih zaslužkaric v obdobju maj 2011-maj 2012:
1. Britney Spears: 58 milijonov dolarjev
2. Taylor Swift: 57 milijonov dolarjev
3. Rihanna: 53 milijonov dolarjev
4. Lady Gaga: 52 milijonov dolarjev
5. Katy Perry: 45 milijonov dolarjev
6. Beyoncé: 40 milijonov dolarjev
7. Adele: 35 milijonov dolarjev
8. Sade: 33 milijonov dolarjev
9. Madonna: 30 milijonov dolarjev
10. Shakira: 20 milijonov dolarjev