Rok in Pepi sta izvlekla vrtnico s številko 14. Foto: MMC RTV SLO
Rok in Pepi sta izvlekla vrtnico s številko 14. Foto: MMC RTV SLO
Glasba: Marino Legovič
Besedilo: Leon Oblak
Aranžma: Marino Legovič
Rok o harmoniki na Emi

Po besedah Roka je težko reči, ali je prav, da harmonika zmaga na Emi, "je pa lepo, da se je sploh uvrstila na izbor". Ansambel Roka Žlindre, ki so združili moči s Kalamari, bodo v polfinalnem večeru nastopili štirinajsti s skladbo z zgovornim naslovom Narodno-zabavni rock.

Kot je pojasnil Rok, so se člani obeh zasedb združili po naključju. "Avtor (Marino Legovič, op. a) je naredil skladbo, ki potrebuje tako harmoniko kot rock," je pojasnil Rok, ki je med ansamblom Slavka Avsenika in Laibachi za večje promotorje Slovenije ocenil Avsenike.

Kalamari v okrnjeni zasedbi
Ker pravila Eme določajo, da lahko pri nastopu skupine na odru stoji največ šest ljudi, bodo svoje vrste nekoliko okrnili Kalamari. Tako bosta poleg štirih članov ansambla Roka Žlindre na odru še kitarist in pevec Kalamarov, Pepi Jež in Matjaž Švagelj.

Uradno spletno stran Eme najdete tukaj.

Njihov prvi cilj je po besedah Roka predstaviti svoje delo širni Sloveniji, "če nam uspe še kaj več, pa toliko bolje". Znano je, da se v povezavi z večjimi glasbenimi festivali pogosto pojavijo tudi očitki o kuhinji, kar pa za festival Polka in valček, kjer so fantje že nastopali ne velja. Po mnenju Roka se razlog skriva v tem, da so poslušalci narodno-zabavne glasbe enotnejši.

Glasba: Marino Legovič
Besedilo: Leon Oblak
Aranžma: Marino Legovič
Rok o harmoniki na Emi