Stereotipi menijo, da je že čas, da gre na Evrovizijo skupina. Foto: MMC RTV SLO
Stereotipi menijo, da je že čas, da gre na Evrovizijo skupina. Foto: MMC RTV SLO
Glasba: Zvone Tomac
Besedilo: Janez Rupnik, Vatroslav Tomac
Aranžma: Vatroslav Tomac
Stereotipi
Izžrebali so številko 10. Foto: MMC RTV SLO

Sterotipi bodo s skladbo Zvoneta Tomca Daj mi en znak v finalu zapeli 10. po vrsti. Fantje so že nastopili na Emi pred dvema letoma s skladbo Naravnost v srce, kar pa jih po njihovih besedah ne postavlja v prednostni položaj. "Najprej naj poudarimo, da nam na Emi ne gre za neko tekmovanje v smislu smuka ali biatlona, za nas je to pač nek poseben špil, ki je edinstven do te mere, da vse skupaj poteka zelo na hitro, preko TV-ja in predvsem z veliko publicitete, kar je super," je za MMC dejal pevec Janez.

Uradno spletno stran Eme najdete tukaj.

Bistvene prednosti po njegovih besedah nimajo, saj je že večina udeležencev že prej nastopala na Emi. "Upamo in želimo pa si le, da bodo ljudje pesmi predvsem poslušali in s telefonskimi klici ocenili kvaliteto in izvedbo pesmi," dodaja.

Idrija - "valilnica" glasbenih talentov
Fantje prihajajo iz Idrije, ki velja kar za neke vrsto "valilnico" glasbenih talentov. Po Janezovem mnenju gre to pripisati " pretoku in mešanju kulturne, socialne in narodnostne strukture prebivalstva". V primeru Idrije (za takšno mesto po njegovem mnenju velja tudi Velenje) to pripisuje "delovni sili v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja, ki prinaša prednosti v smislu pretoka informacij, izkušenj, raznolikosti in idej, kar je pogoj za rojstvo dobre glasbe." Idrijčani pa se lahko pohvalijo tudi z najstarejšim "bendom" na svetu, 350 let staro rudarsko godbo na pihala, dodaja.

Zakaj glasovati za Stereotipe?
In kako bodo prepričali gledalce in poslušalce letošnje Eme, da so prav oni tisti pravi, ki bi Slovenijo najboljše zastopali na Evroviziji na Norveškem? "Pesem je stereotipska mešanica občutkov in ritmov sobotnih nočnih žurov, vročih lokalov z še bolj vročimi puncami. Gre za neskončno igro zapeljevanja, izmikanja, skratka znakov, ki ti dajo upati, da bo nocoj moja noč," pravi Janez in dodaja, da se bo lahko v skladbi našel vsak gledalec ali poslušalec.

"Če ga bo to prepričalo za glas, toliko bolje. Stereotipi smo spet edini bend na Emi, tako da nam to še vedno daje upanje, da se Slovenija končno opogumi in pošlje na Evrosong bend," dodaja.

Glasba: Zvone Tomac
Besedilo: Janez Rupnik, Vatroslav Tomac
Aranžma: Vatroslav Tomac