Foto: BoBo
Foto: BoBo

Podelitev priznanj MAC (Music Awards Ceremony) je bila v torek v beograjski areni Štark, na dogodku, ki ga je vodila pevka Ida Prester, so se zbrala nekatera od največjih glasbenih imen Srbije, Črne gore, Hrvaške, Bosne in Hercegovine in Makedonije.

Na odru so se zvrstili Marija Šerifović (tudi dobitnica nagrade za najboljšo glasbeno izvajalko, medtem ko je v moški konkurenci slavil Toni Cetinski), Jelena Rozga, Jelena Karleuša, Nataša Bekvalac, Massimo Savić, Željko Joksimović, Plavi orkestar in drugi.

Sorodna novica Senidah s Slađano nesporna letošnja slovenska kraljica YouTuba

Barve Slovenije je, kljub temu da slovenski izvajalci sicer niso vključeni v izbor, več kot uspešno zastopala Senidah, ki je v kategoriji najboljšega komada hip hop/rap pometla s konkurenco, ko gre za glasove občinstva. Med drugimi nominiranci so bili še Beogradski sindikat, Fox, Mimi Mercedez, Surreal in Who See. Slednjim je nagrado namenija žirija radijskih postaj.

Kot je ob prejetju nagrade povedala 33-letna Ljubljančanka, tega resnično ni pričakovala, za svoj izjemni uspeh in preboj na glasbeno prizorišče nekdanje Jugoslavije pa se ima zahvaliti prav Slađani.

Za dobitnike nagrad je lahko glasovalo občinstvo z vsega sveta.