Tokio Hotel se letos predstavljajo z drugo ploščo Zimmer 483. Foto: EPA
Tokio Hotel se letos predstavljajo z drugo ploščo Zimmer 483. Foto: EPA
Tokio Hotel
Na oder bodo fantje stopili 28. marca. Foto: EPA

Priljubljena nemška skupina Tokio Hotel se bo slovenskim oboževalcem predstavila 28. marca. Kdo bi si misli, da bo skupina, ki sta jo leta 2001 ustanovila 12-letna dvojčka Bill in Tom Kaulitz in jo sprva poimenovala Devilish, štiri leta pozneje doživela takšen uspeh najprej na domačih tleh, nato pa tudi drugod po Evropi.

Letos so se lotili predelave tistih uspešnic, ki so jim doma zagotovile takojšen uspeh, in jih ponudili tudi v angleških različicah.

Odkritje mladih talentov
Ampak vrnimo se na začetek. Kmalu potem, ko sta se dvojčka Kaulitz namenila ustanoviti skupino, sta se njuni ideji pridružila basist Gustav Schäfer in bobnar Georg Listing. Fantje so pridno vadili in pisali pesmi, dokler ni leta 2003 talentiranih najstnikov odkril glasbeni producent Peter Hoffmann. V oddajo Kinder-Star Search je povabil Billa, ki je kasneje postal eden izmed najbolj priljubljenih nemških zvezdnikov zlasti med dekliškim delom občinstva.

Nato je prišel avgust 2005, ko so se fantje predstavili s singlom Durch den Monsun in takoj zadeli v polno. Temu je sledila še skladba Schrei, z navdušenjem pa je bil sprejet tudi singel Rette mich, izdan leto kasneje.

Na policah že drugi album
Letos se je na policah glasbenih prodajaln pojavil nov album nemške pop skupine Zimmer 483. Za prvi singel so izbrali Übers Ende der Welt, ki so ga kasneje izdali še v angleški različici Ready, Set, Go, z njim pa takoj osvojili najvišja mesta lestvic v Nemčiji in Avstriji.