Rihanna je na glasbenem področju dejavna že več kot 15 let, v tem času pa se je uveljavila kot ena od najbolj priljubljenih pevk na svetu. Foto: EPA
Rihanna je na glasbenem področju dejavna že več kot 15 let, v tem času pa se je uveljavila kot ena od najbolj priljubljenih pevk na svetu. Foto: EPA

Vsestranska zvezdnica Rihanna bo avtobiografijo izdala v sodelovanju z znano založbo Phaidon. Knjiga z naslovom Rihanna na prodajne police prihaja 24. oktobra, v njej pa bodo zbrane fotografije, ki bodo vključevale neobjavljeno gradivo s turnej, snemalnih studiev in zasebnih dogodkov, ki jih je zvezdnica doživela z družino in prijatelji.

Rihanna je na družbenem omrežju Instagram zapisala, da je pri projektu delala pet let. "Vesela sem, da bom končno delila zbirko teh neverjetnih spominov. Hvala vsem fotografom in umetnikom, ki so sodelovali, in hvala založbi, ki bo objavila moje prvo delo v zame novi industriji," je zapisala 31-letna pevka.

Knjiga bo po pisanju revije Vogue na voljo za 150 dolarjev (137 evrov), v njej pa bo na dobrih petsto straneh zbranih 1050 barvnih fotografij. Zaradi števila fotografij in velikega formata bo knjiga bolj kot na klasično avtobiografijo spominjala na fotoalbum.

Poleg običajne verzije bodo na voljo tudi tri posebne izdaje. Fenty x Phaidon, Luxury Supreme in Ultra Luxury Supreme bodo prišle v paketu z namiznim knjižnim stojalom, izvodi najdražjih dveh izdaj pa bodo vsebovali tudi Rihannin podpis. Najbolj ekskluzivna izdaja je že razprodana, za različico Luxury Supreme pa bo treba odšteti 5500 dolarjev.