Nosilci najnovejše oglaševalske kampanje, sicer večinoma poznani LGBTIQ+ modeli, so tako pozirali ameriškemu fotografu Ryanu McGinleyu, fotografije pa je znamka Calvin Klein objavila pod skupnim ključnikom #PROUDINMYCALVINS. Gre za prvo tovrstno kampanjo v zgodovini Calvina Kleina, ki se načeloma raje zanaša na "klasične" modele ‒ šele lani so namreč prvič k sodelovanju povabili nebinarno_ega transspolno_ega Indya_o Moore_a.

"Tema tokratne kampanje je ponos, ponos glede vsega, kar te dela edinstvenega," je ob tem dejal McGinley in poudaril, da "želijo s kampanjo zagotoviti, da se celotna skupnost počuti vključeno, predstavljano in čaščeno."

V pripravah na kampanjo so se, kot so pojasnili pri Calvinu Kleinu, povezali z iniciativo OutRight Action International, del dobička pa bodo namenili tudi njihovemu posebnemu skladu za pomoč LGBTIQ+ osebam v času pandemije novega koronavirusa.

Med prepoznavnejšimi obrazi kampanje je Jari Jones, ki se identificira kot transkvirovska lezbijka, sicer pa je tudi model, igralka in aktivistka. Ta je ob zagonu kampanje poudarila, da je počaščena, ker je lahko sodelovala v kampanji in tako pokazala svoje "prevečkrat demonizirano, nadlegovano, poniževano telo, ki so mu dajali občutek, da je grdo, nevredno in celo vredno ubijanja", je zapisala na Instagramu ob fotografiji, na kateri pred plakatom s svojo podobo odpira šampanjec, v izpovedi ob fotografiji pa je med drugim razkrila, da se je borila s samomorilskimi mislimi.

Poleg Jari Jones so v kampanji sodelovali še brazilski drag queen Pabllo Vittar, transspolni ovski televizijski zvezdnik Chella Man, kvirovska glasbenica Gia Woods, gejevski igralec Tommy Dorfman, ki je zaslovel v Netflixovi seriji 13 razlogov, zakaj (13 Reasons Why), biseksualni maneken Reece King in drugi. Pri modnem velikanu so ob tem v sporočilu za javnost poudarili, da so se pri organizaciji kampanje potrudili poiskati modele z navdihujočimi, močnimi življenjskimi zgodbami, s katerim se lahko tisti, ki so še v iskanju svoje identitete, poistovetijo.

"Sprejmite sebe, in to že zgodaj, kajti človek, v katerega boste zrasli, je neverjeten," je ob tem mladim na srce položil Reece King, Jari Jones pa je v enem izmed videov, ki jih je v okviru kampanje objavil Calvin Klein, pojasnila, da skrbi za cel kup mladih, ki so brez denarja prišli v New York, da bi se našli in si uresničili sanje: "V bistvu sem kot mama celi kopici mladih, ki so kvir. /.../ Ogromno stvari je, ki jih ovirajo ‒ so nebelskih ras, so kvir, so trans. Zato sem tam, da jim nudim oporo."

V obdobju, ko v ZDA potekajo množični protesti proti rasni diskriminaciji, so sicer v okviru kampanje posebno pozornost namenili temnopoltim transosebam, ki so dvojno diskriminirani in tako še bolj izpostavljeni nasilju. Sredi junija, piše CNN, sta bila tako ubita dva, Riah Milton v Ohiu in Dominique Fells - Rem'Mie v zvezdni državi Pensilvanija.