Znamka, ki slovi po modni reviji, polni bleščic, perja in gole kože, ki jo kažejo najbolj iskane manekenke ta hip, je v svoje vrste sprejela prvo manekenko z oblinami, ki bo postala del njenih reklamnih kampanj. Gre za Američanko Ali Tate Cutler, ki nosi evropsko konfekcijsko številko 44 (ameriško 14).

Cutlerjeva se je s podpisom pogodbe pohvalila na Instagramu, kjer je zapisala: "Mislim, da sem v ekipi Victoria's Secret prva, ki nosi obleke velikosti 14. Kar brez besed sem, ker bom lahko delala za znamko, ki je bila v najstniških letih moj idol. Korak v pravo smer za različnost teles." Dodala je, da je konfekcijska številka 14 velikost, ki jo nosi največ Američank, zato bi morali zaradi velikega povpraševanja mediji in moda za ženske z običajnimi postavami nameniti več pozornosti.

Ali Tate ni le manekenka, ampak tudi zagovornica zdravega načina življenja, sprejemanja različnosti v modnem svetu in učiteljica joge. Na Instagramu ima več kot 130.000 sledilcev.

"Revija je fantazija"

Victoria's Secret se še vedno pobira na noge po lanskih spornih izjavah tržnega direktorja Eda Razeka o morebitnem angažmaju transspolnih modelov in modelov močnejše postave. "Če me sprašujete, ali smo razmišljali, da bi v našo modno revijo vključili transspolno manekenko ali manekenko močnejše postave, da, smo," je dejal Razek novembra lani za revijo Vogue. "Ali razmišljam o raznolikosti? Da. Ali znamka razmišlja o raznolikosti? Da. Ali ponujamo večje številke? Da. Ampak, ali bi morali to pokazati tudi na naši modni reviji in imeti na njej transseksualce? Ne. Ne mislim, da bi morali. Zakaj? Ker je revija fantazija. 42-minutni šov. Edini svoje vrste na svetu in katera koli druga modna znamka na svetu bi pograbila ta šov v minuti, vključno s tekmeci, ki nergajo nad nami. Nergajo pa, ker smo vodilni."

Kasneje se je za to izjavo opravičil, letošnje modne revije, ki jo običajno posnamejo novembra, po televiziji pa predvajajo decembra, pa zaradi "iskanja nove podobe podjetja" neuradno ne bo.

Revija podjetja velja v ZDA za enega najbolj gledanih zabavnih dogodkov. Foto: Reuters
Revija podjetja velja v ZDA za enega najbolj gledanih zabavnih dogodkov. Foto: Reuters

Trenutne manekenke, imenovane "angeli", v ekipi podjetja so sicer Behati Prinsloo, Candice Swanepoel, Lily Aldridge, Lais Ribeiro, Elsa Hosk, Jasmine Tookes, Martha Hunt, Sara Sampaio, Romee Strijd, Stella Maxwell, Taylor Hill, Josephine Skriver, Barbara Palvin, Alexina Graham, Grace Elizabeth in Leomie Anderson.