Kot poroča britanski BBC, bo s tem postala prva temnopolta igralka, ki se bo v igranem filmu oziroma TV-seriji pojavila v tej vlogi. Doslej je v seriji Batwoman igrala Ruby Rose, ki pa je maja sporočila, da se od lika poslavlja.

Javicia Leslie bo v drugem delu serije igrala Ryan Wilder, nov všečen, zmeden in nekoliko neroden lik, ki bo prevzel mesto Kate Kane oziroma dosedanje Batwoman. Tako bo Javicia Leslie postala prva temnopolta igralka, ki se bo preizkusila v vlogi.

Igralka pravi, da je na vlogo ponosna, tudi kot biseksualka, saj meni, da je serija zelo veliko naredila za LGBTQ+-skupnost. Batwoman v seriji je namreč doslej prva razkrito homoseksualna superjunakinja, v prvi sezoni pa se je v vlogi preizkusila avstralska igralka Ruby Rose, ki je prav tako istospolno usmerjena.

Ruby Rose je sicer odločitev, da zapusti serijo, naznanila maja, kmalu za tem, ko so na ameriški televizijski mreži The CW nehali predvajati prvo sezono. Tedaj je dejala, da je zanjo to zelo težka odločitev, a pravega vzroka, zakaj se je tako odločila, ni navedla. Je pa Ruby Rose prek Instagrama čestitala svoji naslednici z besedami: "To je čudovito!"
Na odločitev, da bo Batwoman tokrat temnopolta, so se na družbenih omrežjih zvrstili številni pozitivni odzivi. Anjelika Washington, ki igra v seriji Stargirl, je denimo zapisala, da smo v "zlati dobi temnopoltih superjunakinj".

Producenti serije so Ruby Rose sprva nameravali nadomestiti z drugo igralko, a so si premislili in se raje odločili, da bodo uvedli nov lik. Caroline Dries iz producentske ekipe je razkrila, da bo prav izginotje Kate Kane ena glavnih skrivnosti druge sezone serije, ki bo na sporedu januarja 2021, še navaja BBC.