Sam Smith je imel že v mladih letih težave s telesno težo. Foto: EPA
Sam Smith je imel že v mladih letih težave s telesno težo. Foto: EPA

Na vprašanje glede spolne identitete je Smith odgovoril, da se ne identificira glede na spol. "Si, kar si ... svojevrstna kreacija. Tako si jaz razlagam spol, nisem niti moški niti ženska, temveč plavam nekje vmes."

Dodal je, da je bil pogosto razklan med telesom in umom, ter priznal, da občasno razmišlja kot ženska. "Ne vem, kako se to uradno poimenuje, a počutim se ravno toliko ženska kot moški." V preteklosti je večkrat razmišljal celo o tem, ali morda potrebuje spremembo spola, a da je na koncu ugotovil, da to ni potrebno, poroča Entertainment Online.

Težave s čezmerno težo

26-letnik je priznal tudi, da je pri dvanajstih letih odšel na liposukcijo. "Ko sem bil otrok, sem bil debelušen ... To je s časom vedno slabše in močno je vplivalo name. Ko sem bil star enajst let, sem se odpravil k zdravniku, saj je teža vplivala na moje vsakodnevno razpoloženje, zato sem se odločil za lepotno operacijo."

Priznal je, da je bil po samem posegu sicer zadovoljen, a da ni ničesar spremenil, saj je vso težo dobil nazaj v približno dveh tednih. "Takrat še nisem imel pravilnega odnosa do hrane, zato se ni nič spremenilo."

Smith je sicer že večkrat govoril o tem, da je bil zaradi čezmerne teže in spolne usmerjenosti v mladosti tarča medvrstniškega nasilja. Med letoma 2015 in 2016 je izgubil več kot 20 kilogramov, a je potem ugotovil, da je imel med dieto do svojega telesa vse prej kot zdrav odnos. "Postal sem obseden," je razložil pred časom. "Vsak dan sem se tehtal in opazoval v ogledalu."