Sandra Vučko je svečano prisegla svojemu novemu poslanstvu. Foto: Nik Jarh, AV Studio
Sandra Vučko je svečano prisegla svojemu novemu poslanstvu. Foto: Nik Jarh, AV Studio

19. vinsko kraljico Slovenije je okronal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan. S tem je postala ambasadorka slovenske vinorodne dežele in predstavnica slovenskih vin, vinogradništva, turizma in kulturne dediščine. Poslanstvo je nasledila od Špele Štokelj, ki je svoje poslanstvo opravila s polno mero predanosti, so zapisali organizatorji.

Vučkova je na kronanju svečano prisegla svojemu novemu poslanstvu in prvič nagovorila javnost kot vinska kraljica. Študentka prava izhaja iz vinogradniške družine s stoletno tradicijo, zato zna ceniti trud, delo, vztrajnost in pridne roke vinogradnika, kletarja in vinarja ter žlahtno kapljico, ki je plod njihovega dela.

Opozorila je na pomen povezovanja vina in kulinarike ter dodala, da se ji zdi še posebej pomembno, da Slovenija mladim zagotovi več možnosti ter spodbud, da ostanejo doma in dober glas o domačem kraju širijo v tujino.

Vučkova je obljubila, da bo dobra poslanica vsem slovenskim vinorodnim deželam. In tudi ko bo odložila krono, se želi še naprej ukvarjati z vinogradništvom in vinom. Kajti vino povezuje slovenske ljudi z naravo in med sabo v nepremagljivo sožitje, ki omogoča širjenje dobrega imena Slovenije in njenih vin tako doma kot v tujini.
Več pa v prispevku iz Slovenske kronike in v fotogaleriji.