V bolnišnici je zaradi nove koronavirusne bolezni 24 ljudi, trije se zdravijo na oddelku intenzivne nege. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili enega bolnika.

Pet novih okužb so odkrili v Ljubljani, dve v Domžalah, po eno pa v Kranju, Šoštanju, Celju, Hrastniku, Trbovljah, Cirkulanah, Loški dolini in Kopru.

Po podatkih Sledilnika Covid-19 je bilo v Slovenji do zdaj 2223 potrjeno okuženih, 125 jih je zaradi covida-19 umrlo. Trenutno je 190 aktivno okuženih.

V Domu starejših Hrastnik ena nova okužba

V Domu starejših Hrastnik so v sredo odvzeli tri brise, dva pri oskrbovancih in enega pri zaposleni. Okužbo so zaznali pri eni izmed oskrbovank, ki so jo nato premestili v mariborski klinični center. Bris druge stanovalke in zaposlene je bil negativen, ozdravel pa je še en oskrbovanec. Trije brisi, ki so jih odvzeli zunaj doma, so negativni.

Od izbruha okužbe 10. julija letos so v domu okužbe potrdili pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih. Za koronavirusno boleznijo so umrli štirje oskrbovanci, do zdaj so ozdraveli trije oskrbovanci in dva zaposlena. Trenutno je v domu okuženih 42 stanovalcev in devet zaposlenih.

Sproščanje ukrepov v občini

Ker v Hrastniku zunaj doma starejših občanov že več kot teden dni niso potrdili novih okužb z novim koronavirusom, so sprostili nekatere omejitvene ukrepe, ki so bili sprejeti z namenom zajezitve širjenja.

V Hrastniku so tako ponovno odprta vsa otroška igrišča in igrala, preklicana je odredba o prepovedi kurjenja v naravi na območju občine, knjižnica ponovno vabi med knjižne police, saj je omogočen prost pristop do gradiva.

Kulturno-rekreacijski center Hrastnik odpira vse športne in kulturne objekte - muzej, športni dvorani, stadion in fitnes na prostem. S ponedeljkom se odpirajo tudi vrata hrastniškega bazena in mladinskega centra.

V Hrastniku je sicer po zadnjih podatkih z novim koronavirusom okuženih 82 oseb. Žarišče okužb je bil dom starejših občanov, kjer so potrdili okužbe pri 49 oskrbovancih in 11 zaposlenih.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay