V Tarči so z imeni, dokumenti in pričevanji razkrili, kdo vse iz politike je pritiskal za posle z zaščitno opremo s točno določenimi podjetji. Na tiskovni konferenci je svoja pojasnila podal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. "Niti jaz niti moji sodelavci nismo lobirali ali politično vplivali na podpis pogodb o dobavi opreme," je zatrdil. O pritiskih, o katerih je govoril zaposleni na zavodu za blagovne rezerve Ivan Gale, pa je Počivalšek povedal, da se "na zavod za blagovne rezerve ni pritiskalo za podpis pogodb, ampak za realizacijo že podpisanih pogodb zaradi nujnosti dobav". Sam v tej zgodbi ne vidi nobene afere in niti ne potrebe po njegovem odstopu.

Po neuradnih informacijah TV Slovenija je Gale dobil policijsko zaščito.

Omejitve gibanja ostajajo v veljavi
Vlada se je ob današnjem preverjanju odločila, da začasna splošna prepoved gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih ter prepoved gibanja zunaj občin ostajata v veljavi.

Vlada je na dopisni seji spremenila odlok o tem in vanj vpisala namero, da upravičenost ukrepov preveri najmanj vsakih sedem dni, kar je od nje zahtevalo ustavno sodišče. O odločitvah bo obveščala državni zbor in javnost, so sporočili po seji.