Foto: BoBo
Foto: BoBo

Pri nabavi zaščitne opreme je ogromno sumov nepravilnosti. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je včeraj našel krivca – zavod za blagovne rezerve oziroma njegovega zdaj že nekdanjega direktorja Antona Zakrajška, ki je od sredine marca na bolniškem dopustu zaradi koronavirusa.

"On je od doma sodeloval pri vseh poslih zavoda in ministrstvo ga je za nekatere posle, ki jih je pač opravil, opozorilo, da niso izvedeni v funkciji dobrega gospodarja," je povedal Počivalšek.

Zavod za blagovne rezerve podpisuje pogodbe, a šele po soglasju ministrstva za gospodarstvo. Zakrajšek, razočaran nad Počivalškovimi besedami, je za oddajo Tarča zavrnil vse očitke. Med bolniškim dopustom je zavodu za blagovne rezerve le svetoval in, kot pravi, dobaviteljev ni izbiral on, ampak je ministrstvo za gospodarstvo zavodu pisno sporočalo, s kom naj se izpelje naročilo. In tisti, ki so delovali v ozadju in zavodu naročali, s kom naj sklene posel, zdaj želijo vso krivdo zvaliti nanj in na zavod, piše Zakrajšek.

"Na ministrstvu smo se odločili, da izvedemo nadzor nad poslovanjem zavoda. Prav tako sem odredil notranjo revizijo," je povedal minister Počivalšek.

Vodenje zavoda prevzema Tomi Rumpf, ki je leta 2012 odstopil z mesta direktorja Kobilarne Lipica zaradi nezakonite dokapitalizacije družbe in torej oškodovanja proračuna. Pojasnilo Počivalška, ali se mu tak človek zdi primeren za vodenje zavoda, ki podpisuje milijonske pogodbe, še čakamo.

Iskanje krivca za nepravilnosti pri nabavah

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.