Foto: BoBo
Foto: BoBo

S hrastniške občine so sporočili, da je bilo od petka do nedelje v Hrastniku odvzetih 11 brisov. Vsi brisi so bili odvzeti zunaj DSO-ja Hrastnik in vsi so bili negativni. V domu starejših občanov ob koncu tedna niso opravili novih testiranj.

Trenutno je v domu starostnikov aktivno okuženih 38 stanovalcev in pet zaposlenih. Štiri zaposlene v domu, ki so jim v preteklih tednih potrdili okužbo, pa so ozdravele. Od izbruha okužbe 10. julija do danes so okužbo v domu potrdili pri 49 stanovalcih in 11 zaposlenih. Do zdaj so ozdraveli trije stanovalci in šest zaposlenih.

V nedeljo šest novih okužb

Obsežno testiranje v DSO-ju Novo mesto

Okužbo z novim koronavirusom so v petek potrdili tudi pri zaposleni v Domu starejših občanov (DSO) Novo mesto. Po potrjenih okužbah so v soboto opravili testiranja še treh sodelavk, ki so bile z okuženo v neposrednem stiku oz. v isti izmeni. Vsi trije testi so bili negativni, v ponedeljek pa so z odvzemom brisa preverili še 57 stanovalcev negovalnega oddelka, kjer je delala okužena sodelavka, je sporočila direktorica doma Milena Dular. Po zvečer prejetih izidih so pristojni pregledali 56 brisov in za te ugotovili, da so negativni. Kako je s 57. brisom, bodo preverili v torek, saj tega izvida niso prejeli.

Po njenih besedah za zdaj ne kaže, da bi se kateri od omenjenih stanovalcev počutil slabše oziroma nihče nima znakov okužbe.

Takoj po odkriti okužbi so v domu izvedli zaščitne ukrepe. Vseh 12 delavk, ki so bile z okuženo v stiku, je ostalo doma, oddelek, kjer je delala, pa so spremenili v sivo cono. Dom s 345 varovanci je do preklica za obiskovalce zaprt, je še dodala Dularjeva.

Še vedno ni rešitve za osamitev starostnikov

Šest potrjenih okužb, umrl en bolnik

Po 332 testiranjih na novi koronavirus je bilo v nedeljo potrjenih šest okužb. Za covidom-19 je umrl en bolnik.

V bolnišnicah se zaradi covida-19 zdravi 24 ljudi. Dva bolnika sta na intenzivni negi.

Po podatkih sledilnika za covid-19 so bile tri okužbe potrjene v Ljubljani, po ena pa v Celju, Črnomlju in Medvodah.

Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO