Minister za zdravje Tomaž Gantar in direktor ljutomerskega doma starejših Tomislav Nemec. V Ljutomeru so od začetka testiranj potrdili 135 okužb. Foto: BoBo
Minister za zdravje Tomaž Gantar in direktor ljutomerskega doma starejših Tomislav Nemec. V Ljutomeru so od začetka testiranj potrdili 135 okužb. Foto: BoBo

Število hospitaliziranih in bolnikov na intenzivni negi se je torej znova znižalo - na intenzivni negi je trenutno druga najnižja številka od začetka objave podatkov.

Skupno število potrjenih okužb v Sloveniji se je po treh novoodkritih primerih povečalo na 1448. Vsi trije novi primeri so bili potrjeni v že znanih žariščih okužbe z novim koronavirusom - dve so potrdili v Ljutomeru, eno pa v Metliki.

Do zdaj je bilo skupno pravljenih je bilo 58.923 testiranj. Umrlo je 99 ljudi, 246 pa jih je uspešno prestalo bolnišnično zdravljenje.

V ljutomerskem domu je še 21 dokazano okuženih

Zarišči okužbe v omenjenih dveh mestih sta tamkajšnja domova za starejše občane. V ljutomerskem so v torek odvzeli 52 brisov za testiranje na okužbo z novim koronavirusom, ena oseba je bila pozitivna. Ozdravelo pa je 11 stanovalcev in štirje zaposleni. Tako je v domu ta hip dokazano okuženih 21 stanovalcev, njihovo stanje je stabilno.

Ob tem pa so iz omenjene ustanove sporočili, da stanovalce zelo razveseljuje glasba okrog doma, ki jo vsak dan ob 11. uri pripravijo prijazni Ljutomerčani in jim s tem sporočajo, da niso sami.

Ni pa še ni znano, kdaj bodo stanovalce lahko obiskali svojci, kar si zelo želijo, tudi če bodo srečanja potekala samo na daljavo oziroma brez stikov.

Obvestilo uredništva:

Zaradi številnih komentarjev in zagotavljanja čim višjih standardov razprave pod članki o novem koronavirusu smo se odločili, da komentiranje na portalu rtvslo.si omogočimo pod omejenim številom novic. Svoje mnenje o dogajanju v povezavi z novim koronavirusom lahko ob spoštovanju forumskih pravil MMC RTV SLO izrazite v komentarjih tukaj.