Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Po podatkih ministrstva za zdravje je bilo v sredo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziranih 44 bolnikov, na intenzivni negi pa osem. Umrla sta dva bolnika s potrjeno koronavirusno okužbo.

Skupno je bilo v sredo hospitaliziranih 125 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi covida in s covidom-19. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno 12 bolnikov.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov trenutno znaša 1143, kar je 59 več kot dan prej. Število potrjenih primerov v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev pa je trenutno 638, kar je 32 več kot dan prej.

Obvezne maske v UKC-ju Ljubljana

Ljubljanski klinični center je na Twitterju sporočil, da so zaradi slabše epidemiološke slike ponovno obvezne maske ob vstopu v kliniko in v zaprtih prostorih. "Prav tako je ob vstopu obvezno razkuževanje rok in v skladu z možnostmi zagotavljanje primerne medsebojne razdalje," so zapisali.

Prepoved obiskov v šempetrski bolnišnici

Tudi splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica zaradi preprečevanja prenosa okužbe z novim koronavirusom prepoveduje obiske v bolnišnici. Prepoved velja do preklica. Bolnike lahko obišče le svojec kritično bolnega z dovolilnico lečečega zdravnika, so sporočili iz bolnišnice.