Foto: BoBo
Foto: BoBo

Največ novih okužb so v četrtek potrdili v ljubljanski občini, in sicer devet, tri v Trebnjem, po dve v Celju, Velenju, na Vrhniki in v Gornji Radgoni. Po eno okužbo so potrdili v občinah Rogaška Slatina, Šentjur, Dravograd, Lendava, Grosuplje, Lukovica, Vodice, Dolenjske Toplice, Laško, Štore, Izola, Brežice, Mirna, Kostanjevica na Krki, Muta, Grad, Poljčane in Škocjan, kažejo podatki Sledilnika za covid-19.

Skupaj so v Sloveniji doslej potrdili 2574 okužb, aktivnih pa je 341. Skupno število umrlih je 130.

Tri okužbe so potrdili v Trebnjem, od tega eno v vrtcu in eno pri študentki, ki dela na recepciji doma starejših občanov. Dom je zato od danes zaprt za obiskovalce, je poročal Radio Slovenija. "Štiri stanovalce, ki so bili z okuženo v stiku, so namestili v sivo cono. Zanje bo skrbela stalna delovna ekipa. Po enem tednu jih bodo testirali," je za radio povedala v. d. direktorja Mateja Povhe.

Ukrep bo trajal do razjasnitve epidemiološke situacije. V zavodu izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov. V času trajanja ukrepa niso dovoljeni izhodi stanovalcev, so zapisali na spletni strani doma.

Razmere v Domu starejših Hrastnik

Med okužbami, ugotovljenimi v zadnjih dneh, sta bili dve pri zaposlenih v Domu starejših Hrastnik. Kot so danes sporočili s hrastniške občine, so eno okužbo potrdili v sredo in eno v četrtek, s tem da omenjeni delavki nimata stalnega prebivališča v njihovi občini. Trenutno imajo v omenjenem domu aktivne okužbe pri 22 stanovalcih in šestih zaposlenih, medtem ko med občani zunaj doma niso zaznali novih okužb že več kot tri tedne.

Hrvaška na rdečem seznamu
38 okuženih, en umrl