Skupno je bilo v Sloveniji opravljenih 98.810 testov in potrjenih 1558 okužb z novim koronavirusom. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr./BOBO
Skupno je bilo v Sloveniji opravljenih 98.810 testov in potrjenih 1558 okužb z novim koronavirusom. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr./BOBO

Po 11 novih potrjenih primerih je skupno število odkritih okužb naraslo na 1558. Po podatkih sledilnika covid-19 so bili v četrtek štirje primeri potrjeni na Škofljici, trije v Škofji Loki, po eden pa v Ljubljani, Kobaridu, Preboldu in Ljutomeru. Po poročanju portala 24ur je bila v Škofji Loki okužba potrjena tudi pri enem izmed učencev tamkajšnje Osnovne šole Cvetka Golarja. Ravnateljica Karla Krajnik je o tem že obvestila starše. "Za učence in razredničarko oddelka, v katerem je bil učenec, je predvidena karantena," je zapisala po navedbah portala.

Trenutno je v državi hospitaliziranih 8 ljudi, okuženih z novim koronavirusom, intenzivno nego pa potrebujeta dva bolnika. Iz bolnišnice v četrtek po navedbah vlade niso odpustili nobenega bolnika, do zdaj je bolnišnično zdravljenje uspešno prestalo 297 ljudi s covidom-19. Po podatkih NIJZ-ja je v državi trenutno 68 aktivnih primerov okužb, kar je devet več kot dan prej. Četrtek je minil brez smrti bolnikov s covidom-19. Skupno število umrlih tako ostaja 111.

Večina obolelih je iz znanih žarišč

Okužba na RTV Slovenija

Na RTV Slovenija so bile do zdaj potrjene štiri okužbe med zaposlenimi, in sicer v Ljubljani. Zadnja je bila odkrita danes, zato še ni dodana k državni statistiki. Na RTV Slovenija smo takoj ukrepali po notranjem protokolu in navodilih NIJZ-ja, razkužili prostore, sodelavci, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi, pa so ostali doma.

Okužbe v Sloveniji

Kot kažejo podatki sledilnika, ki zaznava stanje okužb z novim koronavirusom v Sloveniji, so bile v juniju okužbe potrjene pri 85 ljudeh. Ta teden je bilo do zdaj skupaj potrjenih 37 novih okužb, kar je skoraj toliko kot v celotnem mesecu maju (39). V tem tednu je bilo največ primerov okužbe odkritih v ponedeljek, ko je bilo potrjenih 13 primerov. Pretekli teden so v Sloveniji odkrili skupaj 25 novih primerov, 13 od tega pa jih je bilo vnesenih iz tujih držav ‒ pet iz Bosne in Hercegovine, šest iz Srbije ter po ena iz Švedske in ZDA.

Vnovič slabši epidemiološki podatki za Slovenijo