Foto: UKC Ljubljana
Foto: UKC Ljubljana

Ministrstvo za zdravje je objavilo podatke o številu hospitaliziranih in umrlih od četrtka do danes. Od četrtka do nedelje sta umrla dva bolnika s covidom-19.

V četrtek je bilo zaradi covida-19 hospitaliziranih 27 bolnikov, na intenzivni negi štirje. V petek je na navadnih oddelkih hospitaliziranih 24 bolnikov, na intenzivni negi štirje, en bolnik s covidom-19 je umrl. V soboto je bilo na navadnih oddelkih zaradi covida-19 hospitaliziranih 25 bolnikov, štirje na intenzivni negi, umrl je en bolnik s covidom-19.

V nedeljo je bilo zaradi covida-19 na navadnih oddelkih hospitaliziran en bolnik več kot dan prej, na intenzivnih oddelkih pa je hospitaliziranih enako število bolnikov kot dan prej. Skupno je bilo hospitaliziranih 57 bolnikov s potrjeno okužbo, torej zaradi covida in s covidom-19. Na intenzivnih oddelkih je s potrjeno okužbo skupno sedem bolnikov.

V nedeljo so potrdili devet okužb manj kot v soboto in 16 več kot prejšnjo nedeljo. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje je v Sloveniji trenutno 3730 aktivnih primerov okužbe.